Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Rekreační objekty lákají 

Během úterý 13. dubna března 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných přečinů, 10 přestupků a založili 16  nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže a zanedbání povinné výživy.
Jaro láká k turismu ?

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 10 přestupků, téměř všechny na úseku dopravy. Podnětem k jejich zadokumentování bylo nedodržení povolené rychlosti a nepředložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla.
Během služby muži zákona zaevidovali také přestupky proti majetku. Na obvodní oddělení v Kostelci nad Orlicí přišla mladá cyklistka nahlásit krádež svého dámského horského kola, které měla řádně uzamčené. Zaměstnanec jednoho místního podniku přišel na stejné oddělení oznámit ztrátu financí z peněženky. Hbitý lapka ji obsluze v nestřeženém okamžiku ukradl z baru provozovny. Peněženka se později našla na pánské toaletě, ovšem bez peněz.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škoda střetu dvou osobních automobilů, z nichž jeden předjížděl a druhý před ním jedoucí ve stejném okamžiku odbočoval vlevo, je vyčíslena na 80.000 korun.  I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 34 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR. Krátce před čtvrtou hodinou odpolední byl operačním důstojníkům nahlášen požár objektu pily v Borohrádku, o kterém byla následně vyrozuměna hlídka policistů z Týniště nad Orlicí. Při události nedošlo ke zranění osob, požár byl uhašen a věc si na místě převzal vyšetřovatel rychnovského Hasičského záchranného sboru.
por. Mgr. Alena Kacálková
14. dubna 2010

 

vytisknout  e-mailem