Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Poměrně klidný čtvrtek 

Během čtvrtku 24. září 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané trestné činy, 13 přestupků a založili 14 nových čísel jednacích.
V průběhu posledního zářijového čtvrtku tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o dvou  nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky.
Krádež peněženky
Alkohol za volantem

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 13 přestupků. Převážná většina z nich byla zaznamenána na úseku dopravy. 
Obvodní oddělení Rychnov nad Kněžnou zaevidovalo i přestupek proti majetku – neznámý pachatel využil chvilky nepozornosti majitele a v parku ukradl odložený fotoaparát.
Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí šetřili poškození plechových vrat jednoho z místních skladů. Vandal se vyřádil i u jednoho místního rodinného domu, kterému z nepochopitelného důvodu rozbil okno. Policisté stejného obvodního oddělení šetří i fyzické napadení v Doudlebách nad Orlicí, a to jako přestupek proti občanskému soužití.
Jako perníček ze střechy sloupal neznámý pachatel měděné pásky, sloužící jako zábrany k sesuvu sněhu u jedné z restaurací ve Vamberku. Přestupek proti majetku šetří místní obvodní oddělení. I zde sloužící policisté zaevidovali přestupek proti občanskému soužití, ke kterému „přispěly“ dvě rány pěstí do nosu.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění účastníků. Řidič vozu zn. Volkswagen Golf jedoucí krátce před jednou hodinou odpolední mezi obcemi Domašín a Solnice s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu komunikace, která byla po údržbě štěrkem. S vozidlem dostal smyk, který nezvládl, vjel vpravo do silničního příkopu, ze kterého vozidlo pokračovalo zpět na komunikaci, kde se několikrát převrátilo přes střechu a zůstalo stát na vozovce. Dvaatřicetiletý řidič z Týnišťska byl s lehkým zraněním transportován do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, odkud byl po ošetření propuštěn domů. Alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou vyloučen.
Celková škoda všech tří čtvrtečních dopravních nehod byla vyčíslena na 107.000 korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 35 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
24. září 2009
 

vytisknout  e-mailem