Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Evergreen - krádeže 

Během pondělí 7. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných přečinů, 13 přestupků a založili 13 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
Vloupání do benzínky
Krádež hliníku
Krádež jízdních kol

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali  13 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. V jednom případě alkohol za volantem zřejmě působil na řidiče jako adrenalin nebo zamlžovač zraku, neboť se ráno řítil mezi obcemi Čestice a Častolovice rychlostí daleko vyšší, než je povolena.
Během pondělní služby muži zákona zaevidovali také přestupky proti majetku. Rozjezd týdne byl zřejmě impulsem ukrást, co se dá, a tak majitelé přicházeli o své mobilní telefony, okapové svody nebo prádlo, sušící se na šňůře. Radost neměl ani majitel seatu, kterému neznámý vandal poškodil na jeho vozidle lak.
Neshody v domě při poslechu hlasité hudby přivodily jeden přestupek proti veřejnému pořádku, který necelou hodinu po půlnoci šetřili policisté obvodního oddělení v Dobrušce.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během prvního dne nového pracovního týdne k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za pondělních čtyřiadvacet hodin 30 telefonátů, 11 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
8.června 2010
 

vytisknout  e-mailem