Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Zloději v pondělí volno neměli 

Během pondělí 23. února 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4 nově spáchané přečiny, 11 přestupků a založili 15 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných trestných činech,  které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Vloupání do trafiky
Vloupání do osobního vozidla

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 11 přestupků. Kromě čtyř přestupků na úseku dopravy se jednalo o majetkové přestupky. Zpeněžit lup a následně uhasit svoji žízeň se možná pokoušel zloděj v Potštejně, když  z chodby jednoho domu v noci ukradl 12 přepravek s prázdnými láhvemi od piva. Z montážního pultu jednoho podniku na Rychnovsku zase lapka v nestřeženém okamžiku ukradl jednomu ze zaměstnanců igelitovou tašku s mobilním telefonem.
I první pracovní den posledního únorového týdne byly zadokumentovány přestupky proti občanskému soužití. Na volné pobíhání psů u jednoho rekreačního objektu v Deštném v Orlických horách si stěžoval jeden občan. Při agresivnější pondělní komunikaci mezi některými našimi spoluobčany létala nejen neobvyklá slova, ale i facky a došlo i na poškození vchodových dveří. I tento den byly tyto přestupky většinou způsobeny pod vlivem alkoholu, kterým se hlavní aktéři před akcí řádně posilnili.

Skupina dopravních nehod vyjížděla v pondělí k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škoda této nehody byla odhadnuta na 2.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za pondělních čtyřiadvacet  hodin 53 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 33 nesouviselo s prací PČR.  Patnáct minut před osmou hodinou večerní volal anonym operačnímu důstojníkovi, že v autobuse na trase Dobruška - Opočno se nachází cestující, který se v dopravním prostředku chová velice nevhodně a žádal přítomnost policistů. Následně bylo zjištěno, že „nevhodným“ pasažérem je mladý muž v podnapilém stavu, který obtěžoval „pouze“ svojí indispozicí a autobus záhy opustil.
por. Mgr. Alena Kacálková
23. února 2010
 

vytisknout  e-mailem