Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže, vážná dopravní nehoda, přestupky v dopravě  

Během pondělí 16. srpna 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 7 nově spáchaných přečinů, 15 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali  oznámení o sedmi nově spáchaných přečinech, který zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže, krádeže vloupáním (Krádež na ubytovně), neoprávněného opatření platebního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky a ve dvou případech zanedbávání povinné výživy.
 
 
V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 15 přestupků, třináct z nich na úseku dopravy. Důvodem pokutování řidičů bylo ve většině případů nerespektování povinnosti vyplývající ze zákazových a příkazových dopravních značek v Kvasinách.
Během včerejšího dne byly zaevidovány i dva přestupky proti majetku. Policisté z Obvodního oddělení Vamberk řeší poškrábání laku u osobního motorového vozidla Opel, které bylo zaparkováno před jedním domem v Lupenici. Policisté z Dobrušky vyšetřují krádež hliníkových disků s pneumatikami, které někdo odmontoval v Dobrušce ze zaparkovaného vozidla Alfa Romeo.

Skupina dopravních nehod
vyjížděla během pondělí k jedné dopravní nehodě, Při které došlo ke dvěma těžkým zraněním a jednomu zranění lehkému. Škoda dopravní nehody byla odhadnuta na 75 tisíc korun.

I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za pondělních čtyřiadvacet hodin 22 telefonátů, 6 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR. Dnes po půlnoci byla po oznámení na linku 158 vyslána hlídka Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí k ohlášenému rušení nočního klidu zábavní pyrotechnikou u jednoho z místních domů.  Hlídka na místě zjistila, že se jedná o oslavu narozenin. Policisté na místě událost vyřešili domluvou domluvou a v místě sjednali klid.
nprap. Pavel Vymetálek
17. srpna 2010

vytisknout  e-mailem