Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Padělaná bankovka  

Během čtvrtku 17. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané trestné činy, 19 přestupků a založili 10 nových čísel jednacích.
V průběhu dalšího prosincového čtvrtku tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o třech nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a padělání a pozměňování peněz.
Krádež sportovního náčiní
Krádež satelitní navigace
Padělaná tisícikoruna

V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 19 přestupků. Většinu z nich muži zákona zadokumentovali během dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na rychnovských silnicích ve čtvrtek mezi 9:00 – 14:00. Policisté z dopravní a pořádkové policie během ní zkontrolovali 143 řidičů, u kterých zaevidovali 24 přestupků. Kromě dvou se všechny týkaly nedodržení povolené rychlosti. Postihu se ani tentokráte nevyhnuli řidiči, kteří jeli s vozidlem, jehož technický stav neodpovídal předpisům a kteří během jízdy nepoužili bezpečnostní pás.Policisté se zaměřili i osvětlení vozidel. V této době brzké tmy, mlžných úseků a snížené viditelnosti je hazardem každého účastníka silničního provozu vypravit se na komunikace bez řádného osvětlení, popřípadě s reflexivními prvky na oblečení, obuvi, tašce či dalších předmětech. Další dopravně bezpečnostní akce budou na rychnovských silnicích i nadále pokračovat. Kromě přestupků na úseku dopravy policisté na obvodech Rychnovska zaevidovali i dva přestupky proti majetku a občanskému soužití.
V Kostelci nad Orlicí hned ve dvou případech doposud neznámý pachatel odcizil ze dvou místních rozestavěných budov měděné okapové svody. V obou případech dosáhla výše škody několika tisíc korun.
Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou vyjížděli krátce před desátou hodinou večerní k jednomu z místních marketů. Před vchodem obchodu se rozhodl přenocovat podnapilý muž. Přestupek proti veřejnému pořádku vyřídili blokovou pokutou.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých  došlo ke třem lehkým zranění účastníků. Celková škoda všech čtvrtečních nehod byla vyčíslena na 280.000 korun. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 35 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR. Krátce před sedmou hodinou večerní  telefonovala na tísňovou linku žena z Vamberku. Operačnímu důstojníkovi oznámila, že byla fyzicky napadena manželem, který přišel domů v podnapilém stavu. Hlídka policistů Obvodního oddělení Vamberk, která dorazila na místo, zjistila přesnější informaci – žena napadena nebyla, měla ovšem z ataku obavu. Incident policisté vyřídili na místě domluvou.
por. Mgr. Alena Kacálková
18. prosince 2009
 

vytisknout  e-mailem