Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Černý odběratel elektřiny 

Poslední únorové pondělí  zaevidovali policisté na Rychnovsku dva nově spáchané trestné činy. Během pondělní čtyřiadvacítky zadokumentovali muži zákona i 3 přestupky.

Případ neoprávněného odběru elektrické energie šetřili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou . Pětapadesátiletý muž ze Solnicka je podezřelý z krádeže, které se měl dopustit nelegálním odběrem elektřiny v domě. Muž zdroj využíval nadále i přesto, že mu byl v létě roku 2007 přívod elektřiny odpojen z důvodu neplacení. Škoda, kterou "černý odběratel"  firmě způsobil, je odhadnuta na 70.000 korun.

Nemile překvapený byl v pondělí ráno ve Vamberku pětačtyřicetiletý řidič nákladního vozu zn. Liaz. V noci z neděle na pondělí mu neznámý pachatel z auta zaparkovaného před domem ukradl naftu. Z nádrže, ze které zloděj násilím odstranil visací zámek i víčko, zmizelo několik desítek litrů nafty. Majiteli vznikla škoda 5.400 korun. Případ šetřili policisté Obvodního oddělení Vamberk

Všechny 3 přestupky, které k pondělnímu datu policisté řešili, byly přestupky proti občanskému soužití. Policistům Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou byl v dopoledních hodinách oznámen případ nepravdivého obviňování mezi dvěma osobami, kostelečtí policisté v přibližně stejnou dobu šetřili slovní a fyzické napadení mezi dvěma blízkými osobami a policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách šetřili dlouhodobější slovní urážky a vyhrožování mezi dvěma příbuznými. Všechny přestupky byly řešeny jako návrhové.

Skupina dopravních nehod zaevidovala během pondělní čtyřiadvacítky jedinou dopravní nehodu, kterou nahlásil majitel vozu zn. Peugeot ze Skuhrovska. V noci z pondělí na úterý mu levou přední část jeho zaparkovaného automobilu při couvání poničil neznámý pachatel. Škoda je odhadnuta na 8.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 31 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
24. února 2009

vytisknout  e-mailem