Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže, zpronevěra, přestupky v dopravě  

Během čtvrtku 14. prosince 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 5 nově spáchaných trestných činů,  9 přestupků a založili 10 nových čísel jednacích.
V průběhu druhého lednového čtvrtku nového roku přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů, krádeže, zpronevěry, podvodu a zanedbávání povinné výživy.
 
Z trestného činu krádeže je podezřelý jednatřicetiletý muž. Za vinu je mu kladeno, že v montážní hale jednoho podniku na Rychnovsku během pracovní směny sebral několik sad zámků do automobilů. Na vše se přišlo při jeho odchodu ze zaměstnání, kdy byl kontrolován ostrahou závodu. Škoda byla vyčíslena na více než 26 tisíc korun. Pokud se podezřelému krádež prokáže, hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.  
Hned ze dvou trestných činů je podezřelý osmadvacetiletý muž z Přepych. Policisté Obvodního oddělení v Opočně muže vyšetřují v případě krádeže a zpronevěry finanční částky. Krádeže se měl muž dopustit krátce před koncem minulého roku, kdy při noční návštěvě u jedné ženy v Opočně sebral z peněženky finanční hotovost.
Zpronevěry se měl muž dopustit v posledním týdnu minulého roku v jedné restauraci v Opočně. Jako zaměstnanec restaurace si z kasír tašky vzal tržbu, kterou následně prohrál v hracích automatech. Škoda v obou případech je vyčíslena na více jak 20 tisíc korun. V případě, že se trestné činy muži prokážou, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

 
V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž devět přestupků, z celkového počtu sedm na úseku dopravy. Řidiči překračovali nejvyšší povolenou rychlost a nerespektovali dopravní značení. Dále byla nahlášena jedna krádež peněženky z odložené tašky a jedno veřejné pohoršení, kdy v Rychnově nad Kněžnou krátce po šesté hodině večer ležel podnapilý muž na chodníku.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek ke dvěma dopravním nehodám, při kterých nedošlo ke zranění účastníků. Škoda těchto dvou čtvrtečních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 41 .000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 32 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 19 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Pavel Vymetálek
15. prosince 2010

vytisknout  e-mailem