Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Prosily o třešně, ukradly peníze 

Poslední červnový den tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 2 nově spáchané trestné činy, 18 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
V průběhu úterý 30. června 2009 přijali rychnovští policisté oznámení o 2 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Případy se týkaly majetkové trestné činnosti.
Falešná chuť na třešně

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zadokumentovali také 18 přestupků proti dopravě a majetku. Převážná většina přestupků byla zaevidována na úseku dopravy, kde policisté jako nejčastější provinění řidičů evidují nedodržení povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy.
Zloději o sobě dali vědět i v den vysvědčení, a tak ve statistice nechybějí ani každodenní přestupky proti majetku. V úterý byla zřejmě v kurzu nafta, kterou neznámý pachatel ukradl z nádrží nákladního vozu a traktoru v Rokytnici v Orlických horách. Za desítky odcizených litrů majitelům vznikla škoda za více než 5.000 korun.
Na úterní směnu bude s hořkostí vzpomínat i žena, pracující v jednom obchodě v Dobrušce. Neznámý pachatel, který za čistící prostředek platil pětitisícovou bankovkou, požádal prodavačku o další výměnu peněz, při které ochotnou ženu obelstil a odcizil jí několik tisícovek.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý k jediné dopravní nehodě, při které došlo k těžkému zranění jednoho účastníka nehody. Krátce před jednou hodinou odpolední projížděl řidič vozu zn. Daewoo od obce Kostelecká Lhota k obci Suchá Rybná. Z dosud nezjištěných příčin přejel na přímém úseku do protisměru, kde se levou přední části střetl s levou přední částí protijedoucího vozu zn. Volkswagen Polo. Řidič zn. Daewoo byl s těžkým zraněním vrtulníkem letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Druhého řidiče převezl vůz Rychlé záchranné pomoci do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, ze které byl po lékařském vyšetření propuštěn domů. Škoda u této dopravní nehody je vyčíslena na 70.000 korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 27 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.
por. Alena Kacálková
1. července 2009


 

vytisknout  e-mailem