Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Natankoval benzin a ujel bez placení 

Během středy 6. září 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 1 nově spáchaný přečin (Zloděj pletiva dopaden), ke kterému zahájili úkony trestního řízení. Dále šetřili 15 přestupků, z toho devět na úseku dopravy.
 
Týnišťští policisté vyjížděli k řidiči, který pravděpodobně usnul za volantem a havaroval i se svým vozem do stromu. Nikdo nebyl zraněný a ani nebyla žádné další osobě způsobená škoda na majetku. Hlídka provedla u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.
Rychnovští policisté udělili ve středu pokutu dvěma řidičům, kteří při silniční kontrole nepředložili úplnou výbavu ke svým vozidlům. Scházeli jim náhradní žárovky a pojistky. Také lékárničku ani jeden z nich neměli zcela v pořádku.
Dalších pět řidičů „vyfasovalo“ pokutu za stání v obytné zóně mimo vyhrazená parkovací místa.

Na úseku přestupků proti majetku dostal pokutu muž, který navštívil obchodní dům v Rychnově nad Kněžnou a bez placení si chtěl odnést lahev Fernetu v ceně 140 korun.
Týnišťští policisté šetří přestupek motoristy, který přijel ve středu na benzinovou čerpací stanici v Týništi nad Orlicí. Natankoval do svého vozu 47 litrů benzínu. K obsluze však za účelem uhrazení pohonných hmot nedošel. Místo toho usedl za volant svého auta a od benzinové čerpací stanice odjel. Způsobil tak škodu za 1.476 korun.
Ve středu si nezamkl volně přístupnou garáž jeden muž na Kostelecku. To se mu stalo osudným. Neznámý pachatel využil situace a z garáže si odnesl přibližně čtyřicet let starou svářečku a deset let starý kompresor.  Majiteli tak vznikla škoda  2.000 korun.
Nepříjemné překvapení čekalo na řidiče dvou osobních automobilů, které si zaparkovali na volném prostranství v Týništi nad Orlicí. Když včera přišli ke svým autům, zjistili, že u vozu Renault Thalia jsou propíchnuté dvě pneumatiky. U automobilu značky Mitsubishi Galant pak někdo poškodil stejným způsobem tři pneumatiky. Škoda činí 3.000 korun.

Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnu vyjížděla ve středu ke dvěma dopravním nehodám. Obě se obešly bez zranění.
 
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 25 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR. Operační důstojník přijal  odpoledne oznámení o pohybu vozidla černé barvy po obci Zdelov. Posádku automobilu tvořili čtyři lidé, tři muži a jedna žena. Ti údajně zastavovali u jednotlivých domků a snažili se nabízet deky. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídku týnišťských policistů. Ti však v obci uvedený automobil již nezastihli.
 
7. října 2010
nstržm. Šárka Ehlová

vytisknout  e-mailem