Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den bez krádeží i dopravních nehod 

Během úterý 12. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  2 nově spáchané trestné činy, 7 přestupků a založili 8 nových čísel jednacích.
V průběhu druhého lednového úterý nového roku přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a zanedbání povinné výživy.
Pachatel zadržen

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali sedm přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Tento den zaevidovali policisté na Rychnovsku i tři přestupky proti občanskému soužití. Fyzické nebo slovní ataky mezi občany se prolínají všemi třemi případu. V prvním z nich ženu, která vyhazovala před svým domem na Rychnovsku sníh, napadla žena ze sousedního domu, jež ji měla povalit a začít do ní kopat. Náhodný kolemjdoucí agresorku svým příchodem odehnal a  napadené ženě pomohl a přivolal pomocí linky 158 hlídku policistů.
Ve dvou dalších přestupcích hrály hlavní roli slovní urážky a vyhrožování fyzickým útokem.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla v úterý k žádné dopravní nehodě. I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za úterních čtyřiadvacet hodin 24 telefonátů,8 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR. Důsledky neobvyklých přívalů sněhu se projevily i na úterních telefonátech.
V 14:45 oznámil řidič kamionu, že v Hřibinách zapadl do příkopu a operační důstojníky žádal o pomoc. Kamion vyprostili hasiči, přestupek řidiče policisté vyřešili v blokovém řízení.
Čtvrt hodiny před pátou odpoledne žádali sloužící hasiči z rychnovského záchranného sboru asistenci policistů u likvidace několika vzrostlých borovic, stojících u silnice č. I/11 mezi Petrovicemi a Třebechovicemi pod Orebem. Stromy ale neblahý osud nepostihl, hasiči nakonec z plošiny vozu pouze oklepali těžký sníh z ohnutých vršků borovic.
por. Mgr. Alena Kacálková
13. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem