Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Tragická dopravní nehoda 

Během úterý 7. dubna 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 5 nově spáchaných trestných činů, 39 přestupků a založili 18 nových čísel jednacích.

V průběhu dubnového úterý přijali rychnovští policisté oznámení o 5 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patřily krádeže prosté a krádeže vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného držení platební karty a zanedbání povinné výživy.
Do areálu jedné firmy ve Vamberku se v době prodlouženého velikonočního víkendu vloupal neznámý pachatel. Ten z budovy společnosti ukradl cigarety různých značek  a finanční hotovost. Zloděj se vloupal i do několika zaparkovaných nákladních vozů, ze kterých ukradl autorádia. Při svém nezákonném pobytu v areálu zároveň poškodil vybavení firmy a u několika aut zámky na dveřích spolujezdců. Škoda, kterou majitelům svoji noční nezvanou návštěvou způsobil, je odhadnuta na více než 35.000 korun.
Policistům Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách neunikl v úterý o půl osmé ráno řidič vozu zn. Ford. Při kontrole hlídka policistů u osmapadesátiletého řidiče z Ústeckoorlicka naměřila 1,54 alkoholu v dechu. Muž je podezřelý z trestného činu řízení vozidla pod vlivem návykové látky.

V úterý rychnovští policisté zpracovali 39 nových přestupků. Drtivá část z nich byly přestupky na úseku dopravy. Ty policisté řešili ve většině případů blokově či pokutou na místě.
V úterních ranních hodinách mezi 05:00 – 08:00 proběhla na rychnovských silnicích další dopravně bezpečnostní akce, tentokráte zaměřená zejména na alkohol. Policisté z dopravní a pořádkové policie při ní zkontrolovali na 316 řidičů, u kterých zaevidovali 24 dopravních přestupků. Hned tři řidiči zřejmě nestačili vstřebat velikonoční pondělí, policisté u nich totiž zjistili požití alkoholu. Jízdu pod vlivem návykové látky zadokumentovaly hlídky v Solnici, Skuhrově nad Bělou a Rokytnici v Orlických horách.
Každý, kdo usedá za volant, by si měl uvědomit, že alkohol nemůže být jeho společníkem. Ublížit může nezodpovědný řidič nejen sám sobě, ale i dalším nevinným účastníkům silničního provozu.
Policejní hlídky i v úterý věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Během úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž přestupky proti majetku a občanskému soužití. Řešení drobných krádeží, poškozování cizí věci a sporů nejen mezi partnery jsou téměř každodenní náplní mužů zákona.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý ke dvěma dopravním nehodám, při kterých došlo k 1 těžkému a 1 lehkému zranění účastníků. Jeden muž bohužel následkům dopravní nehody podlehl. Celková škoda obou úterních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 351.000 korun.
Na silnici č. I /11 v úseku mezi obcemi Petrovice - Třebechovice pod Orebem se v úterý dopoledne stala vážná dopravní nehoda. Během předjíždění došlo mezi osobním vozem zn. Citroën modré barvy a bílým dodávkovým vozidlem zn. Iveco ke kolizi, po níž obě vozidla havarovala vpravo mimo komunikaci. Následkem čelního nárazu do stromu spolujezdec dodávky na místě zemřel. Řidič dodávky byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič osobního vozu byl Rychlou záchrannou službou převezen do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Příčina nehody je v šetření.
V souvislosti s touto tragickou dopravní nehodou policie žádá občany o poskytnutí jakékoliv informace na linku 158, která by přispěla k zjištění příčin nehody a  okolnostem, za kterých k nehodě došlo. 

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za úterních čtyřiadvacet hodin 36 telefonátů, 7 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.  Mezi  telefonáty nechyběla opakovaná oznámení o fyzickém napadení v rodině, výtržnostech v restauracích, nočních barech, na veřejných prostranstvích a nájemním domech a oznámení o krádežích v různých objektech.
por. Mgr. Alena Kacálková
15. dubna 2009

vytisknout  e-mailem