Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Majetková trestná činnost 

Během středy 30. prosince 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných trestných činů,  9 přestupků a založili 4 nová čísla jednací.
V průběhu poslední středy tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných trestných činech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, podvodu a neoprávněného užívání motorového vozidla.
Po automatu na kávu chtěl peníze
Vloupání do benzinové čerpací stanice
Evergreen mezi krádežemi

V průběhu středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 9  přestupků, kromě jednoho všechny na úseku dopravy. Mezi nejčastější přestupky i předposlední den starého roku patřily – nepřipoutání se při jízdě bezpečnostním pásem a nerespektování dopravního značení. Jeden z  řidičů nepředložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, další usedl za volant, přestože nevlastní oprávnění k řízení vozidla.
Předposlední den v posledním týdnu tohoto roku byl zaevidován jeden přestupek proti majetku – v Rychnově nad Kněžnou neznámý pachatel ukradl majiteli zaparkovaného vozu obě registrační značky vozidla.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ve středu k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nebyl nikdo  zraněn. Celková škoda této jediné středeční dopravní nehody byla vyčíslena na 40.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  za středečních čtyřiadvacet hodin 23 telefonátů, 8 z nich bylo využito a zbývajících 15 nesouviselo s prací PČR.
por. Mgr. Alena Kacálková
31. prosince 2009
 

vytisknout  e-mailem