Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Pestrá pondělní služba 

Během pondělí 14. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných přečinů, 7 přestupků a založili 14 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o pěti  nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a zanedbání povinné výživy.
Vloupání do sklepních kójí
Během prvního pracovního dne nového týdne rychnovští policisté šetřili také krádež malého terénního motocyklu zn. Pit Bike, zamčeného pod přístřeškem jednoho stavení na Týnišťsku. Majitel škodu vyčíslil na 15.000 korun.
Policisté rychnovského obvodního oddělení šetřili rovněž krádež ze zřejmě neuzamčeného osobního vozidla. To se stalo snadnou kořistí pro zloděje v Hradci Králové, který z auta hbitě ukradl batoh s peněženkou, větší finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Majitele tak výlet do velkoměsta přišel kromě mnoha starostí na několik desítek tisíc korun.

V průběhu pondělní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali  7 přestupků. Kromě přestupků na úseku dopravy zaevidovali muži zákona během pondělní služby také přestupky proti majetku. Hned ze tří traktorů na Vamberecku zloděj ukradl sto litrů nafty. Dva mobilní telefony se ztratily studentům ve školských zařízeních v Opočně a Kostelci nad Orlicí.
Rychnovští policisté šetřili i neshody mezi jedním manželským párem, které po slovní rozepři vyústily ve fyzický atak muže.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během prvního dne nového pracovního týdne ke třem  dopravním  nehodám, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Pravděpodobnými příčinami nehod i havárie bylo hned dvakrát nesprávné couvání, důsledkem bylo poškození sloupu veřejného osvětlení a plastové rozvodné skříně elektrického vedení. Lehké zranění utrpěla řidička, která si zřejmě neponechala dostatečnou bezpečnou vzdálenost za vozidlem. Škoda všech těchto tří pondělních nehod byla vyčíslena na 25.000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za pondělních čtyřiadvacet hodin 35 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 20 nesouviselo s prací PČR.  Čtvrt hodiny po desáté hodině dopolední ohlašuje muž operačním důstojníkům komplikaci na silnici. Za horizontem vozovky na trase Opočno – Čánka vytéká v zatáčce na komunikaci blíže neurčená látka a auta se při jízdě po ní stávají neovladatelná. Hlídka místních policistů posléze informaci upřesňuje – jedná se zřejmě o olejovou skvrnu v přibližně stometrové délce. Defekt na komunikaci následně speciální látkou ošetřili  přivolaní hasiči . V daném úseku byla rychlost snížena a řidiči upozorněni na změnu rychlosti i nebezpečí smyku osazením dopravních  značek.
por. Mgr. Alena Kacálková
15. června 2010

 

vytisknout  e-mailem