Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Krádeže a dopravní nehoda  

Během čtvrtku 29. října 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 2 nově spáchané trestné činy, 8 přestupků a založili 17 nových čísel jednacích.
V průběhu včerejšího říjnového čtvrtku přijali rychnovští policisté oznámení o dvou nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti a nedovoleného ozbrojování.
Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou šetří případ krádeže finanční hotovosti. K té došlo v jednom penzionu na Rychnovsku. Zde dosud neznámý pachatel sebral finanční hotovost, která byla uložena v papírové krabici ve volně přístupném obývacím pokoji ve skříni. Majitelce vznikla škoda 392 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

 
V průběhu čtvrteční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 8 přestupků.
Mezi přestupci byli i řidič, který neměl důvod dodržet předepsanou rychlost, dále řidič, který zapomněl, že má během jízdy rozsvítit obrysová a potkávací světla a nakonec řidič, který na cesty vyrazil s vozidlem, které ani náhodou nesplňovalo předepsané technické parametry.
I poslední říjnový čtvrtek tohoto roku byly do statistiky zapsány přestupky proti majetku – v Kostelci nad Orlicí doposud neznámý pachatel využil možnosti bez obav vstoupit do nezajištěné dílny a sebrat volně položený mobilní telefon v ceně téměř 5 tisíc korun.
Na Obvodní oddělení v Rokytnici v Orlických horách přišel včera brzy ráno oznámit mladý muž, že byl v jednom místním baru napaden na WC neznámým mužem dvěma údery pěstí do obličeje.
Do čtvrteční statistiky přibyl i jeden přestupek proti veřejnému pořádku, ke kterému došlo včera před jedenáctou hodinou v Rychnovské nemocnici. Zde muž po ošetření, kdy byl v podnapilém stavu, rušil noční klid tím, že hlasitě pokřikoval na lékařský personál.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla ve čtvrtek k jedné dopravní nehodě.
Včera před šestou hodinou ráno došlo na křižovatce v Potštejně k dopravní nehodě. Řidič nákladní soupravy jel od obce Sopotnice na Záměl. V opačném směru jel řidič s vozidlem Škoda Octavia. Při průjezdu křižovatkou se dostal řidič nákladní soupravy do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Octavia, která byla nárazem naražena na svodidla. Nákladní souprava se po střetu dostala mimo komunikaci, kde se otřela o obvodovou zeď rodinného domu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Vzniklá škoda při této dopravní nehodě byla odhadnuta na 260 tisíc korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za středečních čtyřiadvacet hodin 24 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících  15 nesouviselo s prací PČR.
Včera večer vyjížděla hlídka Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou do ulice Na drahách, kde oznámil pán, že sleduje z okna jak jeho soused leží bezvládně na zemi. Hlídka na místě zjišťuje, že muž je v podnapilém stavu a údajně požil nějaké prášky. Muž byl následně převezen do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.
nprap. Pavel Vymetálek
30. října 2009

vytisknout  e-mailem