Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Poměrně klidná služba 

V průběhu středy 15. dubna 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 3 nově spáchané trestné činy, 18 přestupků a založili 20 nových čísel jednacích.

Během dubnové středy přijali rychnovští policisté oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. To šetří policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Čtyřiačtyřicetiletý muž si od října minulého roku neplní svoji vyživovací povinnost, stanovenou rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou. Na své dvě nezletilé děti už dluží více než 22.000 korun.
Těžko pochopitelnou zábavu si našel neznámý pachatel v době mezi 12.4. - 15.4. 2009 v Kostelci nad Orlicí. Nákladní vůz zn. Avia zaparkovaný poblíž místního nádraží vandal posprejoval. Černé a růžové nápisy a ornamenty umělec umístil na kabinu i korbu automobilu. Majiteli svoji nežádoucí "uměleckou" prací způsobil škodu 10.000 korun.

Ve středu rychnovští policisté zpracovali 18 nových přestupků. Kromě jediného to byly přestupky na úseku dopravy. Ty policisté řešili ve většině případů blokově či pokutou na místě. Mezi dopravními přestupci se bohužel našli tři nezodpovědní muži, kteří vůz řídili po požití alkoholu. Každý, kdo usedá za volant, by si měl uvědomit, že alkohol nesmí být jeho společníkem. Ublížit může nezodpovědný řidič nejen sám sobě, ale i dalším nevinným účastníkům silničního provozu.
Během středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali také jeden přestupek proti majetku. Že zloději ukradnou prakticky všechno, co jim stojí v cestě, o tom se přesvědčili policisté Obvodního oddělení Dobruška. Ti šetří krádež černé plastové popelnice, kterou zloděj ukradl z prostranství jednoho úřadu ve městě, čímž mu způsobil škodu 1.000 korun.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. Policejní hlídky i ve středu věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za středečních čtyřiadvacet hodin 19 telefonátů, 6 z nich bylo využito a zbývajících 13 nesouviselo s prací PČR.  Mezi telefonáty, které prověřují činnost policistů bez konečného uspokojivého výsledku, patřil i večerní anonym, oznamující, že v prostoru nádraží v Doudlebách nad Orlicí se pohybuje mladistvý, který utekl z jednoho ústavu. Hlídka, která se během chvíle dostavila na místo, celé okolí důkladně prohledala, ale osobu označenou anonymem na místě nenašla.
por. Mgr. Alena Kacálková
16. dubna 2009

vytisknout  e-mailem