Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Poměrně klidná služba 

Během středy 25. srpna 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 1 nově spáchaný přečin, 8 přestupků a založili 13 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého dne přijali rychnovští policisté oznámení o jediném nově spáchaném přečinu, který zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.

V průběhu úterní čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali 8 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Mezi prohřešky řidičů patřilo nerespektování dopravního značení, nedodržování povolené rychlosti a nedodržování bezpečné vzdálenosti mezi vozidly.
Druhý den dalšího srpnového týdne sloužící muži zákona zadokumentovali i přestupky proti majetku. Ubohou zábavu si našel neznámý vandal v jedné obci u Solnice. Kapotu vozidla zn. Volkswagen Golf polil nezjištěnou tekutinou, jíž poškodil vrchní vrstvu laku.
Tento den zaevidovali policisté i tři přestupky proti občanskému soužití.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během úterý k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Celková škoda nehody, při níž se mezi obcemi Orlické Záhoří a Neratov řidič vozu zn. Renault Laguna střetl se srnou, byla vyčíslena na 6. 000 korun.
I tento den muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za úterních čtyřiadvacet hodin 31 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 22 vyhodnotili jako telefonáty, které nesouvisejí s prací PČR. Krádež nerezové nádrže ze staveniště rodinného domu oznámil krátce před šestou hodinou večerní její majitel z Doudleb nad Orlicí. Věc šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí jako přestupek proti majetku.
por. Mgr. Alena Kacálková
25. srpna 2010
 

vytisknout  e-mailem