Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Vloupání do prodejen objasněna 

V průběhu 17. dubna 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 3 nově spáchané trestné činy, 30 přestupků a založili 15 nových čísel jednacích.

Rychnovští policisté objasnili vloupání do pěti různých objektů, která se na Rychnovsku stala v době od 15.1. - 29.3.2009. Čtyřicetiletý muž se spolu s osmnáctiletým mladíkem během prvního čtvrtletí tohoto roku vloupal do prodejen v Solnici, Záměli a hned dvakrát v Českém Meziříčí. Na svém kontě mají obvinění i vloupání do restaurace ve Skuhrově nad Bělou. Scénář jejich nežádoucích návštěv byl prakticky totožný. Po prohození skleněné výlohy různými předměty obvinění muži z objektů nezákonně odnášeli cigarety, alkohol a potraviny. V této sérii krádeží vloupáním způsobili majitelům škodu za nejméně 177.000 korun (145. 000 korun na odcizených věcech a 32.000 korun na poškození majetku firem). Policisté obvinili oba muže z Náchodska z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
Trestná činnost, ze které jsou tito dva obvinění podezřelí ještě na Náchodsku,Královéhradecku a Ústeckoorlicku, je nyní v šetření.

Během čtvrteční služby přijali rychnovští policisté oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti.
Policisté Obvodního oddělení Vamberk šetřili vloupání do místní jídelny. Zloděj do uzamčeného objektu vnikl v noci ze středy na čtvrtek. Po zevrubné "prohlídce" celé budovy si s sebou odnesl šunku, plísňový sýr a LCD monitor. Škoda, kterou majiteli způsobil, je odhadnuta na 10.000 korun.

Ve čtvrtek rychnovští policisté zpracovali 30 nových přestupků. Kromě dvou to byly přestupky na úseku dopravy. Ty policisté řešili ve většině případů blokově či pokutou na místě.
Dva zbývající přestupky zaevidovali rychnovští policisté jako přestupek proti majetku a občanskému soužití. Krátce před desátou hodinou večerní vyjíždí na oznámení na linku 158 hlídka policistů z Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí do Doudleb nad Orlicí. Zaměstnanec firmy hlásí operačnímu důstojníkovi, že do čekárny místního nádraží vstoupil po příjezdu vlaku opilý muž, rozbil skleněnou výplň od místnosti prodeje jízdenek a ihned po ataku utekl. Policisté, kteří na místo urychleně dorazili, už bohužel výtržníka nedohledali. Vandal kromě jiného majiteli za rozbité okénko dluží 4.000 korun.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během čtvrteční služby k žádné dopravní nehodě. Policejní hlídky i ve čtvrtek věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 22 telefonátů, 5 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR. Mezi i telefonáty nechyběla oznámení o fyzickém napadení v rodině, výtržnostech v restauracích, nočních barech, na veřejných prostranstvích a nájemním domech a oznámení o krádežích v různých objektech.
por. Mgr. Alena Kacálková
17. dubna 2009

vytisknout  e-mailem