Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Zadržena osoba v celostátním pátrání 

V průběhu čtvrtka 26. 2. 2009 přijali rychnovští policisté 4 oznámení o nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případu majetkové trestné činnosti, trestné činnosti na mládeži a trestné činnosti proti veřejnému zájmu.

Hned dvě zanedbání povinné výživy šetřili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Dvaačtyřicetiletý otec z Ústeckoorlicka od léta roku 2003 neplní svoji vyživovací povinnost, stanovenou rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou a na své tři děti  dluží více než 93.000 korun. Druhý nezodpovědný osmadvacetiletý otec z Opočenska neplní svoji vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru od léta minulého roku. Výše jeho dluhu se vyšplhala téměř k 9.000 korun.

Hlídka rychnovských policistů zadržela během čtvrteční služby i osobu v celostátním pátrání. Čtyřiadvacetiletý muž z Rychnova nad Kněžnou byl krátce před třináctou hodinou zadržen na jedné z místních ulic. Vzhledem k tomu, že podezřelý bez závažného důvodu nenastoupil na výzvu rychnovského okresního soudu k výkonu trestu odnětí svobody, byl policejní hlídkou eskortován do Vazební věznice v Hradci Králové.

Během čtvrtku zpracovali policisté na Rychnovsku také 2 nové přestupky proti majetku a občanskému soužití. Slovní a fyzické urážky u šedesátiletého muže z Borohrádecka klasifikovali jako návrhový přestupek policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Přestupek proti majetku zaevidovali policisté Obvodního oddělení Dobruška. Neznámý pachatel na čerpací stanici v Deštném v Orlických horách poškodil v noci z pondělí na úterý manometr kompresoru, čímž majiteli způsobil škodu 4.500 korun.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během čtvrteční čtyřiadvacítky ani k jedné dopravní nehodě. Dopravní hlídky i ve čtvrtek věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté se rovněž zaměřili na kontroly vozidel, odjíždějících z horských středisek. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel, předmětům uloženým v nich a v současné době i krádežím lyžařského vybavení.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 17 telefonátů, 6 z nich bylo využito a zbývajících 11 nesouviselo s prací PČR.  
por. Mgr. Alena Kacálková
27. února 2009

vytisknout  e-mailem