Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Zloději volno neměli 

Ve středu 3. června 2009 zaznamenali policisté na Rychnovsku 7 nově spáchaných trestných činů, 13 přestupků a založili 27 nových čísel jednacích.

V průběhu první červnové středy tohoto roku přijali rychnovští policisté oznámení o 7 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Oznámení se týkala převážně majetkové trestné činnosti.
Zloděj manekýn ?

Během středeční čtyřiadvacítky rychnovští policisté zaevidovali rovněž 13 přestupků proti dopravě a majetku. Převážná většina přestupků byla zaevidována na úseku dopravy.
I ve středu byly zaevidovány přestupky proti majetku. Krádež mobilního telefonu za 3.000 korun šetřili policisté Obvodního oddělení v Dobrušce. Společenskou únavu a alkohol, pod jejichž vlivy majitel aparátu nad ránem u stolu usnul, zloděj bleskurychle využil. Kradlo se i v Rychnově nad Kněžnou. V jednom z místních lesů zmizelo ze zaparkovaného pracovního stroje ze středy na čtvrtek několik desítek litrů nafty za 1.700 korun. Okno u jedné ze zastávek dopravní společnosti v Kostelci nad Orlicí zase přilákalo neznámého vandala, rozbitá výplň je vyčíslena na 1.200 korun. Ani ve středu nechybí v záznamech přestupek proti občanskému soužití. Tentokráte dobrušští policisté šetřili roztržku dvou mužů ve formě slovních výhrůžek a bouchání pěstí do střechy zaparkovaného vozidla.

 

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během středy k žádné dopravní nehodě. Jednotlivé policejní hlídky věnovaly zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Časté kontroly jsou jednou z hlavní, účinné a zároveň preventivní činnosti dopravních policistů.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za středečních čtyřiadvacet hodin 22 telefonátů, 6 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR.  
por. Mgr. Alena Kacálková
4. června 2009


 

vytisknout  e-mailem