Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Den bez dopravních nehod 

Poslední lednové úterý nového roku zaevidovali policisté na Rychnovsku 4 nové spisy. Do statistik si připsali 3 nově spáchané trestné činy a 1 přestupek.
V průběhu úterý 28. 1. 2009 přijali rychnovští policisté 3 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případu majetkové trestné činnosti.
Policisté Obvodního oddělení Dobruška šetřili neobvyklou krádež z osobního automobilu. V noci z pondělí na úterý se v Dobrušce do vozidla zn. Ford Escort vloupal neznámý pachatel. Do zaparkovaného auta na neuzamčeném pozemku se vandal vloupal pomocí kožené sklápěcí střechy, kterou na dvou místech prořízl. Z auta zloděj ukradl autorádio, několik  CD nosičů a vojenský nůž. Majiteli vozu způsobil škodu vyšší než 16.000 korun. Krádež mobilního telefonu neznámým pachatelem šetřili policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Telefon si šestnáctiletý student místní střední školy odložil během pátečního vyučování na skříňku ve volně přístupné šatně budovy a odešel do třídy. Když si skutečnost uvědomil, vrátil se zpět, ale telefon už na původním místě nenašel. Zloděj krádeží aparátu způsobil majiteli škodu 6.000 korun.  
Během úterý rychnovští policisté zpracovali 1 nový přestupek na úseku dopravy.
Skupina dopravních nehod nevyjela během úterní čtyřiadvacítky ani k jedné dopravní nehodě.
Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za úterních čtyřiadvacet hodin 23 telefonátů, 7 z nich bylo využito a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR. 
por. Mgr. Alena Kacálková
28. ledna 2009

vytisknout  e-mailem