Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Pracovní úraz, nehody, přestupky 

V pondělí 25. května 2009 policisté na Svitavsku přijali oznámení o 5 nově spáchaných trestných činech, šetří 3 přestupky a 3 dopravní nehody s jedním lehkým zraněním a škodami za 277 tisíc korun.  Jednu osobu policisté převáželi na záchytnou protialkoholní stanici do Pardubic.
Sousedské neshody na Moravskotřebovsku řeší policisté. Už dost  nepořádku na dvorku domu nesnesl již soused, a tak zamezil nepořádnému sousedovi chůzi tím, že mu před dveře postavil skříň. V tomto jednání však policisté spatřují přestupek proti občanskému soužití.
Uložené věci v opelu jsou během noci pryč. Majitel ráno zjistil, že mu v autě chybí doklady, navigace a hotovost. Neznámý pachatel se do zaparkovaného vozu v jedné z obcí na Moravskotřebovsku dostal tak, že nezjištěným způsobem stáhl okno a pak měl již volný přístup k věcem v hodnotě 11 tisíc korun.
Policisté na Svitavsku od počátku roku evidují již 16 krádeží jízdních kol. K této statistice přibude další odcizené kolo, které ponechal jeho majitel uzamčené na svitavském náměstí. Během pondělního dne se stalo kořistí zřejmě „vyznavače“ sportu.
Řeznou ránu na kůži pod bradou utrpěl muž, když jej v jedné z obcí na Moravskotřebovsku napadl útočník. Udeřil jej pěstí do brady ve chvíli, kdy i držel nůž. Zraněný muž byl ošetřen. Případ má již v rukou policie. Ta útočníka podezřívá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.
Krátce po půlnoci v Jevíčku svým chováním narušoval veřejný pořádek podnapilý muž. Ten v „Adamově rouše“ chtěl navíc fyzicky napadat přítomné. Vzhledem k tomu, že byl muž v podnapilém stavu, byl převezen do protialkoholní záchytné stanice.
Svitavští policisté prověřují případ neplacení výživného. Tentokrát nezodpovědný otec dluží od roku 2003 do současné doby k rukám matky přes 100 tisíc korun.
nprap. Anna Štegnerová
25. 5. 2009

vytisknout  e-mailem