Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

13 trestných činů a 6 přestupků 

Policisté Územního odboru Svitavy měli ve středu plné ruce práce. Přijali oznámení o 13 trestných činech a 6 přestupcích.
Svitavští policisté zaevidovali 4 trestné činy, 1 přestupek a vyřídili 4 čísla jednací. Policejní hlídka vyjela k případu fyzického napadení mezi sousedkami. Jedna z žen zaútočila a sousedku udeřila dlaní a poškrábala ji v obličeji. Pracovní neschopnost nenastala. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.
V Poličce policisté udělili 1 blokovou pokutu v dopravě, 2 pokuty za přestupek proti veřejnému pořádku, zkontrolovali 2 osoby a 5 vozidel. Eskortní skupina zajišťovala převoz    na protialkoholní stanici do Pardubic a do věznice v Brně. Ostraha supermarketu v Poličce přistihla včera v průběhu dne 2 ženy, které se pokusily odcizit zboží. Případy drobných krádeží se množí, ale ostraha prodejny je pozorná a často překazí krádež hned v zárodku. Ženy se dopustily přestupku proti majetku.
Litomyšlští policisté zahájili úkony trestního řízení u 6 trestných činů. Řešili i přestupek proti občanskému soužití. Dosud neznámý pachatel zaslal na telefon poškozeného dvě výhružné a hanlivé sms zprávy. Policejní hlídka vypátrala osobu, která byla v celostátním pátrání a na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody muže odvezla do věznice v Brně.
Policisté v Moravské Třebové přijali oznámení o 1 trestném činu a 2 přestupcích. Zkontrolovali 4 osoby a 3 vozidla.
Skupina dopravních nehod řešila 1 dopravní nehodu, při které byl chodec lehce zraněn.
Policisté skupiny dohledu nad silničním provozem udělili 38 pokut za přestupky v dopravě.
Na tísňové lince 158 přijal operační důstojník 38 telefonátů, z toho 28 nesouviselo s prací policie.
por. Bc. Hana Kaizarová
9. 7. 2009

vytisknout  e-mailem