Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Poškodili strom, majitel si to s nimi vyřídil  

Policisté svitavského regionu přijali ve středu oznámení, nebo sami zjistili 6 přestupků a 3 trestné činy. Jedno nově přidělené číslo jednací se týkalo nálezu dělostřeleckého protipancéřového granátu z II. světové války. Přizvaný pyrotechnik z Hradce Králové odvezl munici ke zničení.
 
Patnáct policistů se zúčastnilo dopravně bezpečnostní akce. Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Policisté udělili 56 pokut za celkovou částku 45 tisíc korun.
 
Svitavští policisté přijali oznámení o dvou přestupcích, které spolu úzce souvisí. Dva muži v obci na Svitavsku poškodili svému sousedovi strom a to tím, že do něj sekali sekerkou. Později svého jednání litovali a šli se poškozenému omluvit. Ten neudržel nervy na uzdě a muže fyzicky napadl. První přestupek spadá do úseku ochrany životního prostředí a druhý je proti občanskému soužití. Oba případy jsou nadále v šetření.
 
Ve 20:15 zavolala žena ze Svitav na linku 158, že její přítel je opilý a chce rozbít počítač. Policisté rodinné neshody řeší často a vždy jde o nepříjemnou práci. Tentokrát vše proběhlo hladce. Po příjezdu hlídka na místě zjistila, že si již obyvatelé bytu vše vyřešili a jejich pomoc nepotřebují. Věc vyřídili policisté na místě domluvou.

Řidiči často zapomínají na povinnost mít ve svém vozidle plně vybavenou lékárničku. Jednoho z hříšníků odhalili policisté ze Svitav. Muž si vysloužil blokovou pokutu 500 korun.
 
Policisté skupiny dopravních nehod řešili 1 dopravní nehodu. Přebíhající divoké prase nepřežilo srážku s nákladním automobilem. Na vozidle vznikla škoda 150 tisíc korun.
.
Operační důstojníci přijali na tísňové lince 42 telefonátů, přičemž 27 telefonátů nesouviselo s prací policie.
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem