Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Policisté se rozhodně nenudili 

V  průběhu třetího pracovního dne, kterým byla středa 4. února 2009,  policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 5 nově spáchaných trestných  činech. Tyto policisté zadokumentovali  a v současné době k nim provádějí prvotní  šetření. A  jakými případy se policisté ve středu zabývali? Jednalo se  o  krádež motorového vozidla z garáže, se kterým pachatel s největší pravděpodobností odjel do Brna, kde vozidlo odstavil na jedné z ulici. Policisté během dne vozidlo vypátrali a následně jej šťastnému majiteli vrátili zpět. Dále policisté řeší vloupání do firmy, ze které pachatel odcizil několik set kusů vajec, dále prověřují dva trestné činy podvodu a poškozování cizí věci.

Při výkonu své  služby policisté dále zpracovali 4 nově oznámené přestupky.  Tři z  přestupků byly  vyřešeny blokově, udělením pokuty. Šlo  o tři přestupky v dopravě, které řešili  policisté v Jevíčku a Litomyšli.  V jednom případě policisté zajistili výtržníka, který na cestě směrem k domovu  na svitavských ulicích rozbíjel skleněné výplně vchodových dveří a převracel společně se svým kumpánem popelnice. Případem se velmi intenzivně zabývají policisté ve Svitavách.

Dopravní  policisté v průběhu dne vyjížděli k jedné dopravní nehodě, při níž srna skočila přímo pod kola projíždějící fabie. Řidič bohužel nedokázal střetu zabránit. Usmrcené zvíře na vozidle způsobilo škodu za 20 tisíc korun. Krom této nehody policisté ze skupiny dopravních nehod se v ranních hodinách pohybovali v okolí přechodů pro chodce a dohlíželi na řádné přecházení velmi frekventované vozovky. 
Operační  důstojník při své čtyřiadvacetihodinové službě přijal  na bezplatnou linku tísňového volání 32 hovorů. Téměř  většina byla policisty  dále využita.
nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem