Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Havárie s těžkým zraněním  

 Policisté svitavského regionu dne 10. února 2009 přijali oznámení o 6 nově spáchaných trestných činech.  Policisté je zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Řešili případy porušování domovní svobody, vloupání do prodejny neznámým pachatelem, podvod, neoprávněné držení platební karty, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.
Řidiče jedoucího mezi obcemi Javorník a Svitavy  zastavila hlídka dopravního inspektorátu, protože překročil povolenou rychlost. Lustrací bylo zjištěno, že 35letému řidiči byl uložen  Městským soudem v Brně zákaz řízení motorových vozidel do roku 2010.  Dne 9. 2. sdělili policisté řidiči-neřidiči podezření pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.  Věc nadále šetří policisté dopravního inspektorátu.

Dále zadokumentovali  9 přestupků. V jednom případě šlo o fyzické napadení v restauraci Národní dům ve Svitavách. Ostatní případy se týkaly mimo jiné krádeže mobilního telefonu, odcizení kulatiny, poškození skleněné přepážky.

Policisté  skupiny dopravních nehod vyjížděli k 2 dopravním nehodám.
K jedné z dopravních nehod došlo v 15:00  u obce Jedlová. Řidička vozidla Fiat po projetí levotočivé zatáčky dostala pravděpodobně na rozbředlém sněhu smyk, vyjela vlevo do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Citroën. Při nehodě utrpěla lehké zranění 26letá žena, pravděpodovný viník  nehody i řidič druhého vozidla a  jeho 4 spolujezdci. Všichni zranění byli převezeni k ošetření do nemocnice. Alkohol u řidičů vyloučila dechová zkouška přístrojem Dräger. Technická závada, jako příčina  dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.  Hmotná škoda na vozidlech dosáhla 100 tisíc korun. Případ nadále šetří policisté skupiny dopravních nehod. 
Havárie s těžkým zraněním  se stala v katastru obce Hradec nad Svitavou v úterý v ranních hodinách. Řidič Škody Fabie pravděpodobně za jízdy usnul, na přímém úseku vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci a narazil do stromu. Zraněný řidič byl letecky transportován do Úrazové nemocnice v Olomouci. Dechová zkouška na místě nemohla být provedena z důvodu těžkého zranění. Hmotná škoda na vozidle je 170 tisíc korun. Věc nadále šetří policisté skupiny dopravních nehod.

Policisté skupiny dohledu nad silničním provozem řešili 6 přestupků v dopravě s celkovými finančními postihy ve výši  4.300 Kč. Provedli 12 kontrol osob a 12 kontrol vozidel.

Na lince 158 přijal operační důstojník 58 telefonátů. Většina jich byla využita pro další práci policie.
por. Hana Kaizarová
10. 2. 2009

 

vytisknout  e-mailem