Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Středa bez dopravních nehod  

Za středečních čtyřiadvacet hodin přijali policisté svitavského regionu oznámení o osmi trestných činech a třech přestupcích. Jednalo se převážně o majetkovou trestnou činnost, a to krádeže.
 
Ve Svitavách policisté řešili případ krádeže vloupáním. Neznámý pachatel vypáčil vstupní dveře do jednopokojového bytu a zde odcizil dva radiopřijímače. Obvodní oddělení v Roztokách požádalo svitavské policisty v součinnosti o zahájení úkonu trestního řízení a sdělení podezření na otce neplatiče. Muž dluží na výživném na své dcery více jak 22 tisíc korun. Policisté udělili dvě blokové pokuty v dopravě, na nichž vybrali 1.500 korun.
 
Policisty v Moravské Třebové zaměstnalo zpracování i šetření jednoho trestného činu a dvou přestupků. Policejní hlídka řešila případ fyzického napadení osob na ulici Lidická v Moravské Třebové.
 
V obci Jedlová, na autobusové zastávce, napadla fyzicky i slovně tchýně svoji snachu. Mladí manželé jsou v rozvodovém řízení a babička se dožadovala návštěv vnuka. Starší žena nejdříve útočila verbálně a pak došlo i na facku. Policisté z Poličky šetří věc jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V Litomyšli policisté pracovali na trestných činech vloupání do kamionu a krádeži finanční hotovosti. V obou případech provedli prvotní šetření a zahájili úkony trestního řízení.
 
Policisté skupiny dopravních nehod nevyjeli k žádné dopravní nehodě. Věnovali se zpracování spisů, výslechům poškozených i viníků a dohlíželi nad dodržováním pravidel silničního provozu. Policisté ve středu sdělili 28letému muži podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a současně zahájili zkrácené přípravné řízení. Majitel vozidla Alfa Romeo řídil, ačkoliv mu městský úřad vyslovil zákaz řízení motorových vozidel do listopadu letošního roku.
Policisté skupiny dozoru nad silničním provozem udělili za přestupky v dopravě třináct pokut.
 
Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 52 telefonátů, z toho 35 využili pro práci policie.  
por. Hana Kaizarová
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem