Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Školačka vběhla pod vozidlo 

V  průběhu středy, 15. dubna 2009,  policisté ve svitavském   regionu přijali   oznámení o 4 nově  spáchaných   trestných   činech.  Oznámené případy  muži zákona  zadokumentovali  a  provedli   neodkladná  prvotní  šetření. Oznámení  se týkala   hlavně majetkové trestné   činnosti.  Dopravní policisté během dne řešili 3 dopravní nehody. Školačka  při střetu s vozidlem naštěstí utrpěla jen lehká zranění. Tentokrát se na nehodách nepodílel alkohol. Hmotné škody jsou odhadovány na 11 tisíc korun. 

Na silnicích regionu dopravní policisté zaznamenali 35 dopravních přestupků, za které neukázněným řidičům uložili blokové pokuty. Při jejich dohledu bylo v policejních evidencích zkontrolováno 20 osob a vozidel.

Policisté v průběhu dne vypátrali dvě osoby, které procházely registrem Národní centrály Sirene. Krom trestných činů policisté vyřídili desítku čísel jednacích a řešili čtyři přestupky.

V jednom případě se jednalo o přestupek proti občanskému soužití, ke kterému kolem 18:00 hodiny vyjížděla svitavská policejní hlídka. Hrubá a nevybíravá slova ze strany souseda přinutila poškozeného jednat. Proto požádal o pomoc policisty.

Na ulici Zámecká neznámý vandal rozbil skleněnou výplň boční části autobusové zastávky. Škody jsou předběžně odhadovány na 4 tisíce korun. Policisté případ evidují jako přestupek proti majetku a po pachateli pátrají. Pachateli v případě dopadení hrozí  pokuta až do 15 tisíc korun. 
  
Sádek – Téměř čtyři týdny se léčil ze svého zranění 24letý muž, který byl na konci února letošního roku fyzicky napaden o 12 let starším mužem. Mladík tehdy navštívil diskotéku a krátce před půlnocí jej kopy a údery pěstí jej agresor napadl. Případ šetří policisté z Poličky, kteří dne 15. dubna 36letého muže obvinili ze dvou trestných činů. Jedná se o výtržnictví a ublížení na zdraví. Případ policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení a zanedlouho bude mít dohru u soudu. 
 
Na Poličsku řádili zloději. Poprvé to bylo v obci Široký Důl. Pachatel po násilném vniknutí do dílny vše prohledal a majiteli odcizil nářadí za více jak 35 tisíc korun. Ve druhém případě v obci Lezník se rovněž vloupal do jednoho z objektů a tentokrát se pachatel zaměřil na peníze. Suma, kterou odcizil, je 10. tisíc korun. Poškozením zařízení jsou škody odhadovány na 100 tisíc korun.
 
Policisté během pár dní objasnili případ krádeže horského jízdního kola, které majitel ponechal dne 14. dubna odloženo. Podezřelým je 17letý hoch, který se ke krádeži přiznal. Mladík čelí provinění krádež. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení a tak bude mít do dvou týdnů dohru u soudu.
 
Ostraha v jednom ze svitavských supermarketů zadržela zloděje, kterého předala do rukou mužů zákona.
V Litomyšli na ulici Zámecká došlo dne 15. dubna kolem třetí hodiny odpoledne k nehodě, při níž byl zraněn chodec. Řidiči, který jel po ulici Zámecká, za přechodem pro chodce náhle z pravé strany vběhla před vozidlo 10letá slečna. Při střetu dívenka utrpěla lehké zranění. Po ošetření v nemocnici byla školačka propuštěna domů. Případ je i nadále v šetření.
nprap. Anna Štegnerová
 

vytisknout  e-mailem