Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Den bez nehod  

Policisté svitavského regionu přijali oznámení, nebo sami vyhledali 3 trestné činy a 5 přestupků. Zaevidovali 3 čísla jednací, vypátrali dvě osoby, které byly v celostátním pátrání. Skupina dopravních nehod neřešila žádnou dopravní nehodu, a proto policisté pomáhali svým kolegům z dopravního inspektorátu s kontrolou dodržování bezpečnosti na silnicích.
 
V průběhu července měli obyvatelé domu na Moravskotřebovsku nezvaného hosta. Neznámý pachatel prošel přes zahradu do domu a zde odcizil jízdní kolo značky Liberta. Stejnou cestou pak odešel i s lupem. Jestli se na kole i svezl, se můžeme jen domnívat. Škoda, která majitelům vznikla je 200 korun. Policisté věc nadále šetří. 
 
Pracovníci supermarketu ve Svitavách zadrželi muže, který odcizil láhev alkoholu a uzené maso. Za zboží v hodnotě 200 korun nakonec zaplatí. Policisté mu vyměřili blokovou pokutu 1 tisíc korun a zboží bylo vráceno do prodejny.
 
K čemu neznámému pachateli poslouží zadní registrační značka fiatu, mi není známo, ale majitele vozidla určitě čeká cesta na úřad pro novou značku. Přestupek proti občanskému soužití prošetřují policisté ze Svitav.
 
Strážníci v Litomyšli kontrolovali v pátek krátce po půlnoci řidiče škodovky, který vyrazil na výlet, přestože před jízdou požil alkohol. Odhalila ho provedená dechová zkouška. Přivolaní policisté obvodního oddělení muže vyslechli a zadrželi mu řidičský průkaz. O výši pokuty a o době, po kterou hříšník nesmí sednout za volant, rozhodne příslušný správní orgán. 
 
Operační důstojníci měli poklidnou službu. Na tísňové lince přijali 35 telefonátů, z toho 15 souviselo s práci policie. 
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem