Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Další den bez nehody 

V  průběhu druhého pracovního dne   tohoto  týdne,  kterým  bylo úterý 17.   března  2009,  policisté ve svitavském   regionu přijali   oznámení o 6  nově  spáchaných   trestných   činech.  Oznámené případy  muži zákona  zadokumentovali  a  provedli   neodkladná  prvotní  šetření. Oznámení  se týkala   hlavně majetkové trestné   činnosti,  mezi kterou patří krádeže  provedené  vloupáním.   Krom této trestné  činnost policisté   zahájili úkony  trestního  řízení  ve věci podezření ze spáchání krádeže motorového vozidla, krádeže motorové nafty, podvodu,  pracovního úrazu a ublížení na zdraví.
Kriminalisté z drogové trestné činnosti obvinili 29letého muže z Moravské Třebové. Vzhledem k tomu, že byl za podobnou trestnou činnost již odsouzen a z trestu se nepoučil, podal policejní komisař návrh na vzetí muže do vazby. Soudce návrh akceptoval a muž byl eskortou převezen do věznice v Olomouci.

V Jevíčku policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, kterého se dopustil prozatím neznámý pachatel v polovině ledna letošního roku, když na ulici K. Čapka v Jevíčku napadl 16letou dívku. V zápalu boje ji povalil na zem a způsobil jí zranění s dobou léčení přesahující sedm dní. Po pachateli nyní policisté intenzivně pátrají.

V úterý přijali policisté z Obvodního oddělení Mikulov spisový materiál, ve kterém je oznámena krádež motorového vozidla. Vzhledem k tomu, že ke krádeži došlo v katastru obce Křenov, byl právě spis postoupen policistům do Jevíčka. Ti po odcizeném vozidle vyhlásili pátrání a nyní prověřují okolnosti případu.

Oznámení o pořezání jedenácti  bříz v lese poblíž obce Dlouhá Loučka,  přijali policisté v průběhu pondělí. Vzhledem ke škodám, které byly jednáním neznámého pachatele způsobeny, je případ řešen jako přestupek proti majetku.

V Osíku policisté z Litomyšle řeší vloupání do nádrže nákladního vozidla, které bylo zaparkováno v areálu firmy. Celkem 60 litrů motorové nafty odčerpal dosud neznámý pachatel a svým jednáním způsobil majiteli škody za téměř 4 tisíce korun.

Výjezdová skupiny vyjížděla v průběhu dopoledne do Korouhve, kde se stal pracovní úraz. Zraněný muž byl letecky transportován do fakultní nemocnice.

Náhlé úmrtí 29letého muže  v jedné z obcí na Poličsku prověřují kriminalisté. Muž byl bez známek života nalezen jedním z rodinných příslušníků. Přivolaný lékař na místě neshledal žádné stopy zevního násilí a k objasnění příčiny smrti nařídil zdravotní pitvu.

Krátce po poledni byla na linku 158 jednou zaměstnankyní prodejny oznámena krádež peněženky z volně odložené kabelky. Všímavé prodavačce se podařilo tuto akci zaregistrovat a podezřelého v prodejně zadržet. Na místo okamžitě přijela policejní hlídka zadrženého muže si převzala. Vzhledem ke způsobené škodě, která je téměř 1. 500 korun,  je případ klasifikován jako přestupek proti majetku.

Přestože dopravní policisté v úterý nevyjížděli k žádné dopravní  nehodě,  měli i tak plné ruce práce. Při dohledu nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu policisté zjistili  35  dopravních přestupků.   Nejvíce blokových pokut bylo uděleno  za rychlou jízdu a nepoužití bezpečnostních  pásů a špatný technický stav vozidel.

Na    tísňovou   linku 158  operační důstojník  přijal 29    telefonátů,   15 z  nich  bylo využito a zbývajících    14  nesouviselo s prací   PČR. 
nprap. Anna  Štegnerová

 

vytisknout  e-mailem