Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Ve znamení krádeží 

 

V průběhu středy 6. května 2009 policisté ve Svitavském regionu zaevidovali 5 trestných činů a přestupků. Téměř všechna jednání se týkala majetkových deliktů, převážně krádeží. Dopravní policisté během dne zjistili 21 přestupkových jednání, kterých se řidiči dopouštěli na silnicích regionu. Blokové pokuty, které byly řidičům udělovány byly za rychlou jízdu.

Nehoda na silnici II. třídy č. 359 v obci Osík si vyžádala jedno lehké zranění a škodu za téměř 200 tisíc korun. Řidič volkswagenu jedoucí ve směru na Litomyšl a řidič nákladního vozidla s návěsem se bočně střetli při středu komunikace. Řidiče z osobního automobilu převezlo vozidlo RZP do nemocnice. Po ošetření byl řidič propuštěn domů. Provedená dechová zkouška byla negativní. Případ je i nadále v šetření.

Bez dozoru ponechala jen na chvíli svoji dámskou koženou peněženku žena v jednom z poličských supermarketů. Své příležitosti se okamžitě chopil zloděj, který se peněženky s finanční hotovostí , osobními doklady a platební kartou zmocnil. Způsobená škoda je 7.300 korun.

Mezi druhou a čtvrtou hodinou odpoledne se v Jevíčku neznámý pachatel pokusil vloupat do jedné z kanceláří, ve které byly umístěny počítače. Pachatel ve středu 6. května prošel otevřenými dveřmi, určenými pro veřejnost a pak v ústraní se pokusil vypáčit dveře od zmíněné kanceláře. Hmotné škody jsou vyčísleny na více jak jeden tisíc korun. Případem se již zabývají jevíčští policisté.

Neznámý pachatel přelezl oplocení vysoké 2,5 metru a pak se zmocnil pánského jízdního kola. To pak zřejmě přes oplocení předal dalšímu kumpánovi, který čekal na druhé straně plotu. Pak s kolem oba zmizeli. Policisté v Litomyšli po zlodějích a ukradeném kole pátrají.

Zřejmě majitel zapomněl uzamknout své osobní motorové vozidlo, ze kterého mu poté neznámý zloděj ukradl doklady a finanční hotovost. Škoda je vyčíslena na 3 tisíce korun. Případ je litomyšlskými policisty řešen jako přestupek proti majetku.

Lékařské ošetření si vyžádal fyzický nátlak na poškozenou ze strany podezřelého, jehož jednání je prozatím kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití. Případem se zabývají moravskotřebovští policisté, kteří byli na místo páchaného přestupku přivoláni.

Policisté v Poličce řeší případ, kdy oznamovatel přišel nahlásit ztrátu mobilního telefonu. Při cestování MHD v Pardubicích mu zřejmě nedopatřením vypadl a neznámý člověk jej nalezl a ponechal si jej. Případ bude po zadokumentování postoupen kolegům do Pardubic, kteří si případ převezmou k dalšímu opatření.

Dvě zahradní kůlny v průběhu 5. – 6. května navštívil neznámý pachatel. Ten po vypáčení zámků vnikl do objektu, ze kterých odcizil travní sekačku a další věci. Aby měl odvoz kradených věcí ulehčen, v další kůlně pak odcizil dvoukolový vozík. Majitelům pachatel svým jednáním způsobil škody za téměř 12 tisíc korun. Případem se zabývají svitavští policisté, kteří po zloději pátrají.

V Litomyšli policisté přijali oznámení od poškozeného, že mu v době 1. května mezi jednou a třetí hodinou ranní neznámý pachatel odcizil ze zadní kapsy kalhot mobilní telefon v hodnotě 15 tisíc korun.
nprap. Anna Štegnerová

 

vytisknout  e-mailem