Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Trestné činy, přestupky, nehoda 

Svitavští policisté během 26. května přijali oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a v současné době k nim provádí prvotní šetření. K dalším pěti případů se podařilo zjistit podezřelé. Dopravním policistům byla dodatečně nahlášena dopravní nehoda, při které neznámý řidič poškodil betonové zábradlí a od nehody ujel.

Svitavští policisté hledají neznámého nálezce, který v neděli, 24. května mezi 10:00 a 20:00 hodinou nalezl na přesně nezjištěném místě ve Svitavách, mobilní telefon značky Motorola. Tím, že nalezenou věc neodevzdal a ponechal si ji, se dopustil přestupku proti majetku.

Průmyslovou kameru v hodnotě 4 tisíc korun postrádá od 13. května firma na Poličsku. Po pachateli, který kameru odcizil během pěti minut, pátrají poličští policisté.

V Jevíčku policisté prověřují trestní oznámení majitele jednoho jevíčského bytu. Ten na služebnu přišel oznámit, že se mu v průběhu 21. května z bytu ztratila krabička doutníků a mobilní telefon a následující den pak zjistil ztrátu nabíječky k odcizenému telefonu. Z krádeže těchto věcí jsou podezřelí dva chlapci mladší osmnácti let. Případ je na samotném počátku šetření. V současné době policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření provinění porušování domovní svobody.

Obětí trestného činu podvod se stal muž ze Svitav, když na konci března vydražil v internetové aukci za částku 6 tisíc korun kompresor. Když částku včetně poštovného prodávajícímu zaslal, do dnešního dne se s ním neshledal.

Vloupání do zaparkované octávie a krádež osobních dokladů, hotovosti a platebních karet přišel oznámit na policii v Litomyšli její majitel. Škoda, kterou pachatel majiteli způsobil, je víc jak 6 tisíc korun. Policisté po zloději pátrají.
nprap. Anna Štegnerová
 

vytisknout  e-mailem