Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Relativně poklidná služba 

V pondělí 23. března 2009 policisté na Svitavsku vyšetřovali 2  trestné činy  a 5 přestupků. Krom toho řešili tři dopravní  nehody s jedním lehkým zraněním, vyřídili 6  čísel jednacích a při své obchůzkové činnosti kontrolovali 41 osob a 43 vozidel.

Dopravní policisté vyřešili během dne 26 dopravních přestupků, za které byly uděleny blokové pokuty za téměř 24 tisíc korun. V osmi případech kontrolovaná vozidla nesplňovala řádný technický stav, většina přestupků se týkala rychlé jízdy.

Případem odcizené peněženky s doklady a 40 korunovou hotovostí se zabývají moravskotřebovští policisté. Škody krádeží jsou majitelem odhadnuty na 300 korun. Případ je klasifikován jako přestupek proti majetku.

Pličští policisté řeší případ poškozených dřevěných vchodových dveří chaty. Škody způsobené jednáním dosud neznámého pachatele jsou vyčísleny na 4 tisíce korun. Vzhledem k tomu, že pachatel nevnikl do objektu, je případ evidován jako přestupek proti majetku.

Svitavští policisté řeší vloupání do sklepní kóje a krádež jízdního kola. Dále  řeší pondělní krádež předního stěrače z osobního vozidla Škoda 120. Zničená kořist byla následně viníkem vrácena. Případ je řešen jako přestupek proti majetku, za což byla mladíkovi uložena bloková pokuta ve výši 500 korun.

Specialisté toxi týmu v průběhu pondělního dopoledne obvinili v rámci akce „Gamma“ již druhého muže. Tentokrát se jedná o 26letého dealera pervitinu z Moravskotřebovska.

Operační důstojník v průběhu  služby na linku tísňového volání přijal 27  hovorů. Opět  jich byla většina užita pro další policejní práci.
nprap.  Anna  Štegnerová

vytisknout  e-mailem