Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Sousedské spory, poškozená toaleta 

Jedenáct přestupků proti majetku i občanskému soužití zaměstnalo policisty Územního odboru ve Svitavách. Muži zákona dále šetřili čtyři trestné činy.
Skupina dopravních vyjela k jedné dopravní nehodě, při které vznikla hmotná škoda 40 tisíc korun. Pachatel není známý, protože z místa ujel.
 
Ve čtvrtek v 04:00 udeřil neznámý pachatel servírku do tváře a utekl. Stalo se v baru v Poličce. Napadená žena neváhala a věc oznámila policistům obvodního oddělení. Případ řeší jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Ztrátu peněženky s finanční hotovostí a občanským průkazem oznámila ve čtvrtek žena policistům ze Svitav. Peněženku odložila do poličky za barovým pultem v restauraci ve Svitavách. Na konci pracovní směny, o půlnoci, zela polička prázdnotou. Dnes ráno byla peněženka i s ostatními věcmi nalezena.
 
Sousedské spory v obci na Svitavsku se vyhrotily tak, že jeden z mužů zaútočil. Strkání skončilo pádem a odřeninami ruky a nohy. Jedná se o povrchové zranění, které si nevyžádalo vystavení pracovní neschopnosti. Policisté přesto řeší případ jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Škodu téměř 2 tisíce korun způsobil neznámý pachatel majiteli starší škodovky. Vozidlo zaparkované na silnici u lesa na Poličsku nyní čeká oprava. Věci z osobního automobilu nezmizely.
 
Poškozené dveře a senzor splachování u pisoáru na toaletě objevili členové sdružení z Poličky. Náklady na opravu se vyšplhají k 5 tisícům korunám. Neznámý vandal se dopustil přestupku proti majetku.
 
Ztrátu mobilního telefonu zjistil muž ze Svitav. Prošel znovu trasu, kde by mohl telefon vytrousit, ale nenašel jej. Přestupku neoprávněného užívání cizí věci se dopustil neznámý pachatel. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun.
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem