Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Při nehodě byli lehce zraněni tři lidé 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne 16. 4. 2009 policisté na okrese Svitavy přijali oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech a pěti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, krádež kosmetiky, vloupání do rekreační chaty a kůlny a vypátrali celostátně hledanou osobu.  
Policisté v Moravské Třebové řeší krádež několika balení kosmetiky za víc jak 10 tisíc korun. V pátek 10. dubna dosud neznámý pachatel navštívil jednu z moravskotřebovských prodejen a z prodejního regálu odcizil kosmetiku. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě, že policie pachatele dopadne, hrozí muž až dva roky za mřížemi.
Od čtvrtečního dopoledne policisté řeší krádež dokladů z neuzamčeného vozidla Škoda Favorit, které ponechal jeho majitel zaparkované na jedné z litomyšlských ulic. Neznámý poberta využil příležitost a z vozidla, které prohledal, odcizil malý technický průkaz k vozidlu a emisní kartu. Škoda, která je majiteli způsobena, je předběžně vyčíslena na 200 korun. Případ policisté evidují jako přestupek proti majetku. Za toto jednání lze za přestupek uložit pokutu do 15 tisíc korun. 

V Poličce policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Z uvedeného činu by mohla být podezřelá žena, která jako nájemnice bytu neplnila podmínky nájemní smlouvy. Po ukončení nájemní smlouvy byt neopustila a nadále byt užívá. Navíc majiteli bytu dluží za užívání bytu částku 52 tisíc korun.
Moravskotřebovští policisté v rámci obchůzkové činnosti vypátrali celostátně hledaného chovance výchovného ústavu, který se 8. dubna nevrátil z vycházky. Po sedmnáctiletém mladíkovi okamžitě policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Blansku vyhlásili celostátní pátrání. O tom, že byl chlapec nalezen, byli kolegové a pracovníci ústavu informování. Celostátní pátrání bylo tedy odvoláno a mladíka si v průběhu dne mohl vyzvednout pověřený pracovník ústavu. 

Chatu a kůlnu v rekreační oblasti U Černého rybníka navštívil neznámý pachatel. V obou případech se do objektů dostal násilným způsobem. V chatě majiteli odcizil plynový vařič a v kůlně pak nářadí a propanbutanovou láhev. To vše si zřejmě odvezl na odcizeném „dvoukoláku“.

Na silnici I. třídy č. 25 u obce Janov došlo krátce po 16:00 k havárii osobního vozidla renault. Vůz řídila 20letá řidička, která předjížděla nákladní motorové vozidlo. Při zařazování zpět zřejmě dostala s vozidlem smyk, vyjela vlevo mimo komunikaci do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. V době nehody se ve vozidle nacházely tři osoby, které utrpěly lehká zranění. Všichni jsou v současné době hospitalizováni v nemocnicích regionu. Hmotné škody na vozidle jsou odhadovány na 30 tisíc korun. Případ je i nadále v šetření. 

Operační důstojník na tísňovou linku přijal desítky hovorů, které ve většině případů policisté mohli použít pro další práci. Zbylé hovory linku zbytečně zatížily.
nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem