Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Již čtvrtý den bez nehod 

V průběhu čtvrtého pracovního dne   tohoto  týdne,  kterým byl čtvrtek 12.  března  2009,  policisté ve svitavském  regionu přijali   oznámení o 2  nově spáchaných   trestných  činech.  Oznámené případy  muži zákona  zadokumentovali a  provedli   neodkladná  prvotní  šetření. Oznámení se týkala   hlavně majetkové trestné    činnosti,  mezi kterou patří krádeže provedené  vloupáním.   Krom této trestné činnost policisté  zahájili úkony  trestního  řízení  ve věci podezření ze spáchání zpronevěry a ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Krom trestných  činu policisté provádějí  prvotní šetření k 6 oznámeným  přestupkům.

V Poličce policisté krátce po poledni přijali oznámení o ztrátě dvou jízdních kol z volně přístupné kolárny. Pachatel se svým jednáním dopustil přestupku proti majetku, neboť škoda nepřesáhla hranici 5 tisíc korun.

Od odpoledních hodin v Litomyšli policisté řeší fyzické napadení mladé ženy svým druhem. Po útoku agresora se ženě udělalo nevolno, a tak byla vozem RZP převezena do nemocnice. Případem se nyní policisté intenzivně zabývají a provádějí prvotní šetření. Vzhledem k tomu, že napadená neutrpěla žádné poranění, je případ  klasifikován jako přestupek proti občanskému soužití.

Zřejmě příprava na jarní sezónu přiměla neznámého vyznavače jízdy na kole k obstarání cyklistické přilby. Místo, aby zašel do obchodu a vhodnou přilbu si koupil, udělal naprosto nepochopitelnou věc. Zašel do sklepních prostor bytového domu na ulici Felberova a ze sklepní koje si prostě tři přilby ukradl. Jako bonus přidal dvě světla na kolo. Svým jednáním způsobil majiteli škodu za necelé 2 tisíce korun a tedy spáchal přestupek proti majetku, za který lze uložit pokutu do 15 tisíc korun. Policisté po zloději pátrají.

Dopravní policisté již čtvrtý den nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě, přesto měli plné ruce práce. Při dohledu nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu policisté zjistili  24 dopravních přestupků.  Nejvíce blokových pokut bylo uděleno za rychlou jízdu a nepoužití bezpečnostních pásů.

Na   tísňovou   linku 158  operační důstojník  přijal 35   telefonátů,   15 z  nich  bylo využito a zbývajících   20  nesouviselo s prací  PČR. 
nprap. Anna  Štegnerová

vytisknout  e-mailem