Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Opilý muž spal na silnici 

Na linku 158 oznámila v podvečer mladá žena z Moravské Třebové, že na silnici leží opilý muž. Při příjezdu hlídky na místo muž spal. Měl štěstí, nikdo spáče nepřejel, ani nebyl zraněn. Policisté věc vyřešili na místě.
 
Zdravotníci rychlé záchranné služby oznámili na tísňovou linku, že na ulici u Tří mostů ve Svitavách leží zraněný chodec. Na místo ihned vyjela policejní hlídka s důvodnou obavou, že muž se stal obětí dopravní nehody a viník z místa ujel. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že chodec měl zdravotní problémy a o dopravní nehodu se nejedná. Muž skončil v péči lékařů. 
 
Otevřeného větracího okénka u autobusu zaparkovaného na autobusovém nádraží využil neznámý pachatel. Řidič po bezpečnostní přestávce zjistil, že zmizela kabelka s drobnými mincemi. Škoda je 200 korun. Přestupek proti majetku řeší policisté z Moravské Třebové.
 
Sladkosti z cukrárny vzápětí zhořkly muži ze Svitav.  Zjistil, že ztratil peněženku s doklady a finanční hotovostí. Celková škoda je téměř 5 tisíc korun.
 
Přestupku proti občanskému soužití a proti majetku se dopustil muž z Moravskotřeboska, který žije ve společné domácnosti se svojí přítelkyní. Poškodil dveře do domu, hrubě družku urážel a poté ji i fyzicky napadl. Způsobil ji drobné zranění, bez nutnosti vyhledat lékařské ošetření.
 
Pozváním na návštěvu se ženě odplatil muž nezvyklým poděkováním. Nejdříve paní častoval velmi vulgárními slovy a poté došlo i na fyzický útok. Rány do obličeje zanechaly stopy, opuchlá místa. Lékařské ošetření napadená nevyhledala, ale věc nahlásila na obvodní oddělení. Přestupek proti občanskému soužití nyní řeší policisté ze Svitav. 
por. Bc. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem