Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Vážná dopravní nehoda si vyžádala letecký transport 

V průběhu středy 29. dubna 2009,  policisté ve svitavském   regionu přijali   oznámení o 2 nově  spáchaných   trestných   činech a řeší několik přestupků.  Oznámené případy  muži zákona  zadokumentovali  a  provedli   neodkladná  prvotní  šetření. Oznámení  se týkala   neplacení výživného a neoprávněného držení platební karty.  

Dopravní policisté řešili během dne jednu velmi vážnou dopravní nehodu, při níž byla těžce zraněna řidička Škody Forman. Dále policisté zjistili 16 dopravních přestupků, za které uložili blokové pokuty a kauci.

V Jevíčku vyjížděla hlídka k zahoření stavební buňky. Případ si na místě převzal vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru.
 
V Moravské Třebové se policisté zabývají krádeží dámského trika, které odcizila neznámá osoba, když vstoupila do jedné z prodejen oděvů. Tato osoba měla s sebou komplice, který prodavačku zabavil a druhý pak kradl.
 
Zřejmě pokus o vloupání do sklepní kóje nevyšel neznámému pachateli. Sice poškodil zámek dveří od sklepa, ale dovnitř se již nedostal. Přesto škody na majetku jsou poměrně vysoké. Poškozením zámku a dveří vznikla majiteli škoda za  700 korun.

Na jiném místě v Moravské Třebové se však kradlo. Ze sklepní kóje zmizelo rybářské náčiní v hodnotě 4 700 korun.
 
Případ krádeže a výtržnictví prověřují litomyšlští policisté. Ti asi jednu hodinu po půlnoci přijali oznámení o fyzickém napadení a následné krádeži jednak hotovosti a mobilního telefonu. Zraněný muž byl ošetřen v nemocnici. Případ intenzivně šetří policisté z obvodního oddělení Litomyšl.
 
Další jízdní kolo bylo odcizeno v Poličce. To zmizelo z kolárny panelového domu. Hodnota jízdního kola je dle majitele 1 tisíc korun. Po zloději policisté pátrají.
 
Svitavští policisté řeší případ krádeže, která se odehrála v jednom supermarketu. Pachatel využil nepozornosti poškozené a ze zavěšené dámské kabelky na nákupním vozíku, jí odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou a hotovostí. Ženě byla způsobena škoda přesahující jeden tisíc korun.
 
Škody za 10 tisíc korun napáchal neznámý zloděj, když se vloupal v jedné obci na Svitavsku do prodejny s potravinami. Jeho zájmu neunikl alkohol a cigarety. Nyní po neznámém návštěvníkovi policisté pátrají.
nprap. Anna Štegnerová
 

vytisknout  e-mailem