Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Výtržník skončil na záchytce  

Druhý pracovní den tohoto týdne patřil k těm klidnějším. Policisté přijali oznámení o dvou trestných činech a pěti přestupcích.

V Jevíčku muži zákona řešili přestupek proti občanskému soužití. Cyklista na chodníku srazil chodkyni.  Policisté dohlíželi i na dodržování pravidel silničního provozu. Udělili 2 blokové pokuty v dopravě.

Policisté  z Moravské Třebové zpracovali  2 případy neplacení výživného. Zaevidovali i jeden přestupek. Neznámý pachatel odcizil čtyři disky se zimními pneumatikami z firemního vozidla  Škoda, které bylo zaparkované u budovy dílen v areálu  ve Starém Městě.

V Poličce zaevidovali a zpracovali 5 čísel jednacích. Dohlíželi na bezpečnost na silnicích a zkontrolovali 3 osoby a 3 vozidla. Zajišťovali plynulý a bezpečný provoz na místě dopravní nehody.

Svitavští policisté řešili škodní událost, kdy z domu spadl led na čelní sklo osobního automobilu. Majitel si bude muset nechat sklo vyměnit, protože bylo poškozeno. Výtržník, který v podnapilém stavu vysypával odpadkové koše a poškodil zábradlí, se dopustil přestupku proti majetku. Policisté ve spolupráci s městskou policií zajistili přestupci nocleh na Protialkoholní záchytné stanici v Pardubicích, kam ho převezli. Policisté zpracovali 6 čísel jednacích.   

Policisté kriminální služby zadrželi včera odpoledne na základě příkazu k zatčení muže, který byl převezen do cely na Obvodní oddělení do Poličky. Dnes bude eskortován  k okresnímu soudu.

Policisté skupiny dopravních nehod vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám. U obou došlo k lehkému zranění účastníků. Celková hmotná škoda je 200 tisíc korun.
Policisté skupiny silničního dozoru pokutovali 21 přestupců. Na pokutách vybrali 16 tisíc korun. Provedli 12 kontrol osob a 12 kontrol vozidel.

Operační důstojník přijal na tísňovou linku 48 telefonátu, z toho 35 bylo využito pro práci policie.
por. Hana Kaizarová

 

 

 

vytisknout  e-mailem