Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Opět pátráme po řidiči, který z místa nehody ujel 

V průběhu  prvního  pracovního dne  26. 1. 2009  policisté ve svitavském  regionu přijali  oznámení  o sedmi nově  spáchaných  trestných činech,  které  zadokumentovali  a k  těmto   provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala    majetkové   trestné  činnosti, mezi kterou patří krádež  provedená  vloupáním.

Dopravní   policisté  řešili  v průběhu dne 2 dopravní nehody. V jednom případě došlo k lehkému  zranění řidiče, ve  druhém případě policisté pátrají  po nezodpovědném řidiči, který narazil do zaparkované Škody Octavia v Litomyšli na ulici Zámecká. Z místa  nehody však ujel. Škody způsobené dopravními nehodami se na 90 tisíc korun.

Dopravní  policisté  vyřešili  během své služby 14  dopravních přestupků, za které řidičům udělili blokové pokuty. Dvě z kontrolovaných vozidel nesplňovaly řádný technický stav, zbylé přestupky se týkaly překročené rychlosti v obci i mimo ni.

V obci Dolní Újezd neznámý pachatel poškodil vstupní dveře vedoucí do čerpací stanice. Ve spodní části rozlomil obě křídla dveří, rozbil skleněnou výplň a poškodil zámek, který se mu  nepodařilo odemknout. Svým jednáním však majiteli firmy způsobil škodu  15 tisíc korun.

Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozeného a ve škole mu odcizil mobilní telefon Sony Ericsson, který měl hodnotu téměř 5 tisíc korun. Případ je policisty v Moravské Třebové řešen jako přestupek proti majetku. I v tomto případě po pachateli policisté pátrají.

O přítomnost policie požádala obsluha benzínové čerpací stanice v Litomyšli. Kolem 17:10 do svého osobního motorového vozidla natankoval neznámý muž  pohonné hmoty a bez placení poté ujel. Neznámý pachatel, po kterém policisté pátrají, se dopustil přestupku proti majetku se způsobenou škodou převyšující 4 tisíce korun.

Na   tísňovou  linku 158 přijal  operační důstojník  v průběhu  své  čtyřiadvacetihodinové služby  32  telefonátů,    21 z nich bylo využito  a  zbývajících  11 nesouviselo s   prací  PČR. 

nprap. Anna  Štegnerová
27. 1. 2009

vytisknout  e-mailem