Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Ve znamení majetkové trestné činnosti 

V  průběhu pondělí 27. dubna 2009,  policisté ve svitavském   regionu přijali   oznámení o 3 nově  spáchaných   trestných   činech a řeší 6 přestupkových jednání.  Oznámené případy  muži zákona  zadokumentovali  a  provedli   neodkladná  prvotní  šetření. Oznámení  se týkala   hlavně majetkové trestné   činnosti, ke kterým v převážné míře patřilo vloupání.   U přestupků se rovněž jednalo o majetkové delikty. Dopravní policisté během dne nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě. Policisté ze skupiny dohledu nad silničním zjistili 17 přestupků, za které udělili neukázněným řidičům blokové pokuty a uložili dvě kauce.
Kolegové ze severu Moravy vyhlásili celostátní pátrání po 30letém muži, který se nevrátil z povolené vycházky zpět do ústavu, ve kterém má soudem nařízenou léčbu. Muž byl v pondělí v rámci obchůzkové činnosti vypátrání policisty z Obvodního oddělení Svitavy. Týž den jej eskortní skupina odvezla zpět do zdravotnického zařízení.  Pátrání bylo týž den kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování odvoláno.
Mezi obcemi na Poličsku řádil zloděj. Odcizil solární panel a poškodil anténu. Policisté pátrají po pachateli, který se svým jednáním dopustil trestného činu krádež a poškozování cizí věci. Hmotné škody jsou vyčísleny na více jak 23 tisíc korun.
Svitavští policisté řeší krádež motorové nafty, která byla dosud neznámým pachatelem odčerpána z tankovacího stojanu. Pachatel v průběhu měsíce března odčerpal 406 litrů motorové nafty. Škody přesahují 10 tisíc korun. 
Policisté evidují přestupek proti majetku, kterého se dopustil svým jednáním muž, když si koupil od poškozeného tři alu disky v hodnotě 4 500 korun, ale do současné doby za ně prodávajícímu nezaplatil.  Poškozenému došla trpělivost a tak celou věc oznámil na Obvodním oddělení v Jevíčku.
nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem