Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Běhali po kapotách aut, majitel je chytil 

Policisté Územního odboru ve Svitavách řešili 8 trestných činů a 10 přestupků. Skupina dopravních nehod nevyjížděla k žádné dopravní nehodě. Operační důstojníci přijali na tísňové lince 43 telefonátu, z toho 27 využili pro další práci policie.

Běh přes kapoty zaparkovaných osobních automobilů zkoušeli dva vandalové. Mladíci si vybrali peugeot a  fiat na parkovišti ulice Svitavské ve Svitavách. Řádění jim však překazil jeden z majitelů vozidla, který přivolal policii. Provedená dechová zkouška  ukázala, že oba mladí muži požili alkoholické nápoje.

Řetěz opatřený visacím zámkem nezabránil neznámému pachateli v krádeži jízdního kola. Majitel postavil ve večerních hodinách kolo k plotu u stánku u koupaliště v obci na Litomyšlsku a šel se občerstvit. Ráno bicykl zde již nebyl.

Z neuzamčeného sklepa v panelovém domě ve Svitavách zmizely uložené věci. Neznámý pachatel si odnesl prací prášky a několik láhví alkoholu. Majitelce vznikla škoda 2 tisíce korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.

Muž z obce na Poličsku si řádně nezabezpečil vozidlo proti krádeži a přišel o finanční hotovost a doklady. Zaparkoval svůj osobní automobil u lesa, a když se za hodinu vrátil, věci již byly pryč.

Žena, která šla sportovat, postavila trekingové kolo do stojanu a uzamkla ho lankovým zámkem před sportovní halou ve Svitavách. Hodinu poté kolo již nenašla. Neznámý pachatel způsobil ženě svým protiprávním jednáním škodu téměř 5 tisíc korun. 
Ztrátu kola přišel na obvodní oddělení ohlásit i muž, kterému zmizelo kolo postavené a uzamčené před restaurací. Oba případy řeší policisté ze Svitav jako přestupky proti majetku.

Dva neznámí pachatelé napadli muže před dveřmi jeho bytu ve Svitavách. Zaútočili na svoji oběť v nočních hodinách. Muž musel po útoku vyhledat lékařské ošetření. Pracovní neschopnost lékař nevystavil.
por. Bc. Hana Kaizarová
1. září 2009
 

vytisknout  e-mailem