Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Krádeže a vloupání jsou na denním pořádku 

V průběhu čtvrtého pracovního dne, kterým byl čtvrtek 20. srpna 2009 zpracovali policisté ve svitavském regionu 46 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. Devět spisů se týkalo nových trestných činů a dalších 11 nových přestupků. Tyto policisté zadokumentovali a nyní provádí prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkového charakteru, například ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním do kanceláře, vozidel, krádeží platebních karet a služba kriminální policie a vyšetřování se zabývá případem náhlého úmrtí.
 
Svitavští policisté  pátrají po pachateli, který se ve čtvrtek snažil vloupat do jednoho z trezorů, nacházejícího se v prostorách kanceláře jedné vendolské firmy. Zloději se však trezorové dveře nepodařilo překonat a tak odešel s nepořízenou. Firmě způsobil škody za 4 tisíce korun.
 

V obci Opatov neznámý pachatel odcizil majiteli uložených 15 m3 smrkového a borovicového dřeva. Jeho hodnota je dle poškozeného 4 500 korun.
Svitavští policisté se ve čtvrtek zabývali  krádeží 90 litrů benzínu, ze kterých je podezřelý 27letý muž. Ten, vzhledem ke škodám, které krádeží způsobil, čelí podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Moravskotřebovští policisté mají plné práce se zajištěním veřejného pořádku ve městě a okolí Udánek, kde probíhá hudební festival Fest Pod Parou. V současné době je na místě již 2 500 účastníků.

Během dopoledne policejní hlídka kontrolovala řidiče Mazdy. Z policejních evidencí vyplynulo, že řidič má soudem v Brně zakázáno řízení motorových vozidel. Za toto protiprávní jednání muž čelí podezření z trestného činu.
 
Kolem poledne přišel oznámit řidič Škody Pick Up, že v době, kdy prováděl zásobování prodejen na trase Moravská Třebová – Česká Třebová, mu neznámý pachatel z neuzamčené kabiny vozu odcizil pánskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Pomocí PIN kódu pak vybral 14 tisícovou hotovost.

K sousedským sporům vyjížděla hlídka krátce po čtvrté hodině odpoledne do Městečka Trnávka. Majiteli pozemku se nelíbilo, že jeho soused i přes upozornění, sekal na cizím pozemku trávu. 

Poličští policisté pátrají po neznámé osobě, která nalezla ztracený mobilní telefon a tento si ponechala.

Krádež peněženky s platební kartou a následný výběr hotovosti z bankomatu díky uschovanému PIN kódu nyní řeší policisté v Poličce. Zloději se podařilo způsobit škody za téměř 17 tisíc korun.
 
Několik měsíců neoprávněně užíval byt na jedné ulici v Poličce 51letý muž. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.

Velký hlad a chuť na slepičí maso zřejmě dostal neznámý zloděj. Majiteli poškodil oplocení domu u vstupní branky a sebral 3 slepice v celkové hodnotě 300 korun. Zloděj policii prozatím uniká.

Litomyšlští policisté pátrají po zloději vloupání do osobního motorového vozidla VW Golf. Pachatel nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň dveří vozu, ty si otevřel a z příruční přihrádky v přístrojové desce odcizil uloženou peněženku. V ní se nacházely doklady k vozidlu, občanský průkaz a karta zdravotní pojišťovny poškozeného. Z vozidla byla odcizena i navigace. Škody krádeží a odcizením jsou majitelem vyčísleny na 10 700 korun.

V obci Pazucha došlo ke druhému vloupání do vozidla. Pachatel tentokrát stejným způsobem vnikl do felicie. Rovněž rozbil okno a z příruční přihrádky odcizil peněženku s 1. 500 hotovostí a platební kartou. Škody poškozením a odcizením jsou tentokrát 3 100 korun.

Jen málo často se policisté setkávají s poctivými nálezci, kteří přinesou na policii nalezené věci. Osmašedesátiletý muž byl právě oním poctivým nálezcem. Na Braunerově náměstí nalezl doklady a několika tisícovou hotovost. Tu přišel ve dvě hodiny odpoledne předat na policii. Ztracené věci budou bývalé majitelce předány. Poctivému nálezci děkujeme.  
 
Svitavská dopravní policie řešila dvě nehody. Jedna byla havárie se srnou a při druhé se jednalo o poškození veřejného osvětlení.   
U obce Opatovec řidiči jedoucímu ve směru na Litomyšl kolem 13:15 vběhla z pravé strany a na velmi krátkou vzdálenost do jízdní dráhy srna. Řidič Hondy již střetu nedokázal zabránit. Zvíře střet s vozidlem nepřežilo. Hmotné škody jsou odhadnuty na 5 tisíc korun.

V Poličce na ulici Šaffova došlo při projíždění nákladního vozidla DAF po místní komunikaci k poškození pouliční lampy. Řidič zřejmě tuto skutečnost ani nezaregistroval a z místa ujel. Policisté po řidiči pátrají. Hmotné škody jsou odhadnuty na 10 tisíc korun.  
 
Policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem během dne zjistili 24 dopravních přestupků.
nprap. Anna Štegnerová
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem