Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Trestné činy a přestupky 

 

V pondělí 11. května 2009 policisté na Svitavsku vyšetřovali 4  trestné činy a 7 přestupků. Dopravní hlídky v průběhu dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v osmnácti případech udělili blokové pokuty za přestupky v dopravě. Policisté ze skupiny dopravních nehod řešili jednu dopravní nehodu, která se stala již před týdnem. Vzhledem k pozdnímu oznámení řidiče je případ řešen až nyní. I zbývající dvě dopravní nehody se obešly bez zranění. Hmotné škody dosahují téměř 300 tisíc korun.  

Nečitelné nápisy zdobí fasádu bytového domu na jedné ze svitavských ulici. Neznámý vandal nastříkal na zeď černým sprejem nápisy a ve svém jednání pokračoval i dále, když u dvou vchodů postříkal i digitální zvonky. Škody na majetku jsou vyčísleny na 10 tisíc korun.   Policisté po pachateli pátrají. V případě, že bude dopaden, hrozí mu až jednoletý pobyt ve vězení.

Policisté z Litomyšle zjišťují, kdo v průběhu mezi 9. a 11. květnem hodil kámen do okna ředitelny jedné ze škol v regionu. Po vandalovi, který svým jednáním způsobil škodu za 500 korun,  policisté intenzivně pátrají.

Sousedské neshody v jedné z obcí na Moravskotřebovsku mají za úkol urovnat policisté. Oznamovatel se na policisty obrátil s tím, že jim někdo ze sousedství ořezává větve jejich stromů a neznámou látkou polil trávník kolem ovocných stromů. Případ je prozatím šetřen jako přestupek proti majetku.

Od února letošního roku čeká poškozená na zásilku, ve které by měl být dětský mobilní telefon. Ten žena zakoupila přes internet, zaplatila necelých jeden tisíc korun a stále čeká. Bohužel se jak zásilky, tak vrácení peněz, nemůže dočkat. Proto se s žádostí o pomoc obrátila na policii. Ta se již případem zabývá. Případ je svitavskými policisty prozatím řešen jako přestupek proti majetku.

Operační důstojník v průběhu své služby na linku 158 zaznamenal desítky hovorů, ty téměř ve všech případech dále využil pro policejní práci.
nprap. Anna Štegnerová

 

vytisknout  e-mailem