Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Den ve znamení alkoholu a porušení zákona 

V   průběhu čtvrtého pracovního dne, kterým byla čtvrtek 5. února  2009,   policisté ve svitavském regionu přijali oznámení  o 9 nově spáchaných trestných   činech. Tyto policisté zadokumentovali   a v současné době k nim provádějí  prvotní  šetření.  A  jakými případy se policisté ve středu zabývali? Jednak se díky skvělé týmové práci podařilo objasnit případ loňského vloupání do rodinného domu v Hradci nad Svitavou. Dále policisté prošetřují případy čtyř vloupání do rekreačních objektů, řeší krádež motorové nafty, krádež selat, krádež peněz v domě, řeší případ maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení pod vlivem alkoholu, poškozování cizí věc, sprejerství  a ohrožování pod vlivem návykové látky.


Při výkonu své  služby  policisté dále zpracovali 2 nově oznámené  přestupky.  Jeden z nich řeší policisté v Litomyšli. Jde o oznámení ztráty mobilního telefonu, který nalezla dosud nezjištěná osoba. Bohužel do současné doby nalezený mobil nevrátila na policii, čímž se nálezce dopouští přestupku proti majetku. Hodnota mobilního telefonu je necelé tři tisíce korun.

Dopravní policisté ve čtvrtek řešili dopravní nehodu, která se stala 31. ledna kolem deváté hodiny večer na ulici Vrchlického v Poličce. Řidič tehdy narazil do označníku autobusové zastávky a poté z místa nehody ujel. Naštěstí byl řidič tak zodpovědný, že případ dodatečně oznámil. Je to letos první případ, ke kterému se řidič přiznal, přestože původně od nehody ujel. Krom této nehody policisté ze skupiny dopravních  nehod  se v ranních hodinách pohybovali v okolí přechodů pro  chodce a dohlíželi na  řádné přecházení velmi frekventované  vozovky a v rámci dohledu nad silničním provozem pomáhali dopravním policistům.


Operační  důstojník při své  čtyřiadvacetihodinové  službě přijal  na bezplatnou linku tísňového volání 17  hovorů. Téměř  většina byla policisty  dále využita.
nprap. Anna  Štegnerová

vytisknout  e-mailem