Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Tři přečiny a tři dopravní nehody 

Během úterního dne 2. 11. 2010 byly na trutnovských policejních služebnách oznámeny tři nově spáchané přečiny, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jde o skutky krádeží provedených vloupáním. Policisté zpracovali celkem deset přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, občanské soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.

Včerejšího dne 2. 11. 2010 oznámil trutnovským policistům zástupce firmy vloupání do skladovacích prostor na ulici Mírová v Trutnově. Ve dvou případech zavítal do jejich firmy nazvaný návštěvník, a to v měsíci květnu a červenci 2010. Po násilném vniknutí odcizil teleskopický fotografický stativ značky Hama, vysokotlaké zařízení VAP, dva spreje na čalounění, barvu ve spreji Tech Solution, brusku značky Metabo a tři lahve alkoholických nápojů. Odvezl i 300 kilogramů šrotu, který byl uskladněn před budovou firmy. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na necelých 4.500 korun.  Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

K pokousání psem v Horním Maršově došlo 2. 11. 2010 krátce před druhou hodinou odpoledne. Poškozený chlapec byl odvezen na ošetření do trutnovské nemocnice. Případ řeší policisté z Pece pod Sněžkou jako přestupek proti občanskému soužití.

Neznámý lapka odcizil z volně přístupné šatny na jedné ze základních škol v Trutnově v úterý 2. 11. 2010 mobilní telefon značky Sony Ericsson W 810i. Mobil měl poškozený uložen v levé náprsní kapse v bundě. Neznámý zloděj způsobil škodu za 2 tisíce korun. Trutnovští policisté krádež mobilního telefonu dokumentují jako přestupek proti majetku, kdy viníkovi hrozí až pokuta ve výši 15 tisíc korun.

K lehkému zranění cestující z autobusu došlo v úterý 2. 11. 2010 po čtvrté hodině odpoledne na autobusové zastávce v obci Libňatov. Dopravní policisté na místě nehody zjistili, že čtyřiasedmdesátiletá žena vystupovala po zastavení linkového autobusu z České Skalice do Úpice, jehož řidič se rozjel před dokončením vystoupení. Seniorka upadla na komunikaci a s lehkým zraněním byla převezena rychlou záchrannou službou do trutnovské nemocnice, kde zůstává i nadále v péči lékařů. Řidič autobusu opětovně zastavil, aby umožnil vystoupit i dalším cestujícím Poté z místa nehody odjel, aniž by celou věc ohlásil policistům. Oba účastníci se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem.

Před pátou hodinou odpoledne včerejšího dne došlo na křižovatce ulic 17. listopadu a Erbenova ve Dvoře Králové nad Labem ke střetu vozidla tovární značky Škoda Octavia s jízdním kolem značky Eldorado. Šestašedesátiletý řidič octavie při odbočování vlevo zřejmě přehlédl protijedoucí cyklistku na jízdním kole, které nedal přednost v jízdě. Došlo ke střetu předního kola bicyklu s pravou zadní částí octavie a k pádu ženy na vozovku. Se zraněním byla převezena do královédvorské nemocnice, kde je v současné době hospitalizována. Požití alkoholických nápojů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou odhadnuty na 3 tisíce korun.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo k lehkým zraněním. V trutnovském regionu zjistili 28 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 28 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 73 dechových zkoušek. Ani jeden z kontrolovaných řidičů neřídil vozidlo po požití alkoholických nápojů.  

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 v úterý 39 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
3. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem