Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Krádeže, neřidiči a vzájemné potyčky 

V průběhu třetího pracovního dne tohoto týdne 24. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o třinácti nově spáchaných trestných činech a deseti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí, zanedbání povinné výživy a podvodu.

Žacléřští policisté ve středu dopoledne 24. 6. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do jedné z heren v Žacléři na Komenského ulici. Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z úterý na středu poškodil vybavení objektu, ze kterého následně odcizil kasírtašku. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Hostinného zastavili ve středu odpoledne při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Horské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Ford. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů. Muži zákona lustrací zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Mělníku vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté nezodpovědnému neřidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
Druhého nezodpovědného neřidiče zastavili ve středu odpoledne tentokrát vrchlabští policisté mezi Lánovem a Kunčicemi nad Labem. Mladík sedící za řidítky motocyklu nebyl rovněž držitelem řidičského oprávnění, které by ho opravňovalo řídit jednostopé vozidlo. Rovněž v tomto případě policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 

Vrchlabští policisté ve středu odpoledne zaprotokolovali případ, kdy dosud neznámý pachatel odcizil před jedním z domů v obci Dolní Branná odstavený vrak nepojízdného osobního motorového vozidla Fiat Uno modré metalické barvy, registrační značky 7A3 1613. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 100 korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému z protiprávního jednání až patnáctitisícová pokuta.

Policisté ze Žacléře ve středu odpoledne zadokumentovali přestupek proti občanskému soužití. V jednom ze žacléřských bytů v Havířské ulici došlo ke vzájemnému napadení tří rodinných příslušníků. Potyčka si naštěstí nevyžádala vážnější zranění, pouze šrámy na duši. Po zpracování případu místní policisté předají kompletně zpracovaný spis správnímu orgánu k provedení dalšího opatření. Za uvedený přestupek může být uložena pokuta až do výše 3 tisíc korun.

V noci z úterý na středu dosud neznámému pachateli zřejmě hrozně překážely reklamní poutače, které byly namontovány na sloupech veřejného osvětlení na jedné z křižovatek v obci Batňovice. „Silák“ plastové desky rozlámal a rozházel v okolí křížení silnic. Poškozený vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté Skupiny dopravních nehod ve středu zpracovali 1 dopravní nehodu, která si vyžádala jedno lehké zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 46 telefonátů, 16 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 
 

vytisknout  e-mailem