Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Středa přinesla 8 trestných činů a 20 přestupků 

V průběhu třetího prosincového dne tohoto týdnu 16. 12. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o osmi nově spáchaných trestných činech a dvaceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež a zpronevěra. Ve dvou oznámeních policisté prověřují, zdali případy vykazují znaky skutkové podstaty konkrétního trestného činu, aby mohli zahájit úkony v trestním řízení.

Policisté ze Svobody nad Úpou prověřují oznámení z října letošního roku, kdy neznámý pachatel údajně pokácel vzrostlý strom javor klen na soukromém pozemku v Janských Lázních. Oznamovatelka si nechala vypracovat znalecký posudek, který vyčíslil škodu na více jak 13 tisíc korun. Vzhledem k tomu muži zákona zahájili ve středu 16. 12. 2009 úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. V případě dopadení pachatele mu hrozí až jeden rok strávený za mřížemi.

Ve středu 16. 12. 2009 přistihla pracovnice ochranné služby v marketu v Úpici pachatele, který se dopustil drobné krádeže. Osmatřicetiletý muž v prodejně ukradl kosmetické výrobky, ale platit se mu už nechtělo a tak zkusil zboží pronést přes kasu. Bystrá ochránkyně majetku však zloděje odhalila a zavolala policisty. Muži zákona sdělili nenechavci podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci. Odcizené zboží v hodnotě více jak šest set korun bylo vráceno zpět do obchodu. Zadokumentovaný případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je, aby viník byl v co nejkratší době za svoje protiprávní jednání potrestán.

Královédvorští policisté šetří případ krádeže a porušování domovní svobody, ke kterému došlo ve středu 16. prosince 2009 ve Dvoře Králové nad Labem. Krátce po poledni odešla obyvatelka ze svého domu a zapomněla za sebou řádně zamknout vstupní dveře. Tohoto zřejmě využil dosud neznámý pachatel a po dobu nepřítomnosti majitelů odcizil z bytu šperky a fotoaparát značky Nikon. Poškození si škodu vyčíslili na více jak 10 tisíc korun. Za výše uvedené trestné činy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu čtyři dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. V jednom případě byl účastník dopravní nehody posilněn za volantem svého vozidla alkoholem.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 58 telefonátů, 28 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 

por. Bc. Jiří Prouza
17. 12. 2009 
 

vytisknout  e-mailem