Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Přestupků více jak přečinů 

V průběhu předposledního pracovního dne 6. 5. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno osm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se o případy krádeží provedených vloupáním a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem dvanáct přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, přestupky proti občanskému soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích. Muži zákona šetří okolnosti čtvrtečního pracovního úrazu.

Neznámý zloděj se vloupal ze středy na čtvrtek 6. 5. 2010 do skladu v obci Velký Vřešťov na Královédvorsku. Po násilném vniknutí odcizil čtyři kusy kompletních litinových krytů ke světlům veřejného osvětlení. Svým jednáním způsobil obci škodu necelých 1.200 korun. Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až dva roky za mřížemi. Případ šetří policisté ze Dvora Králové nad Labem.

Poměrně vysokou částku dluží na výživném jedenatřicetiletý otec z Pardubic. Od měsíce července 2008 do současné doby nepřispívá na obživu své dcery, i když tato povinnost mu je stanovena Okresním soudem v Trutnově. Za uvedené období dluží částku zhruba 62 tisíc korun. Za přečin zanedbání povinné výživy může soud uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Věc šetří trutnovští policisté.

Kolem čtvrté hodiny odpoledne 6. 5. 2010 došlo v Hostinném v ulici Okály k pracovnímu úrazu. Pětačtyřicetiletý muž při montáži parapetů oken spadl z lešení zhruba z výšky tří metrů. Při pádu si způsobil zranění a rychlou záchrannou službou byl převezen do zdravotnického zařízení ve Vrchlabí. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a okolnosti pádu jsou předmětem dalšího šetření policistů z Hostinného.

Včerejšího dne 6. 5. 2010 v dopoledních hodinách byl kriminalisty služby kriminální policie a vyšetřování vypátrán celostátně hledaný šestadvacetiletý muž z Trutnova. Po provedených úkonech byl jmenovaný eskortován k příslušnému soudu a následně propuštěn na svobodu. 

Ve čtvrtek 6. 5. 2010 po šestnácté hodině odpoledne v ulici Skřivánčí v Trutnově si vyřizovali účty mezi sebou dva muži. Po slovní rozepři a vzájemném napadení byl jeden z nich lehce poraněn. Při incidentu měl třiadvacetiletý muž poškodit i zaparkovaný nákladní automobil Fiat Ducato. Škoda je vyčíslena na necelých 4.800 korun. Věc je dokumentována jako přestupek proti veřejnému pořádku a majetku, kdy viníkům hrozí pokuta až 15 tisíc korun.

Smolný den začal 6. 5. 2010 po sedmé hodině ráno pro čtyřiadvacetiletého řidiče vozidla tovární značky Peugeot 306. U benzínové čerpací stanice ve Rtyni v Podkrkonoší mu náhle do jízdní dráhy vběhla z levé strany srna. Po střetu utekla a nedaleko od místa nehody uhynula. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Škoda je vyčíslena na 21 tisíc korun. 

Dopravní policisté zpracovali v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin jednu dopravní nehodu. V trutnovském regionu zjistili 21 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun.

Během čtvrtka dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.    

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve čtvrtek 47 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 29 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Věra Krejčová
7. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem