Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Vandalství, krádeže a alimenty 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 18. 5. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno šest nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy zanedbání povinné výživy, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a poškození cizí věci. V úterý navíc muži zákona zpracovali sedm přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V úterý dopoledne 18. 5. 2010 trutnovští policisté zaprotokolovali případ, kdy dosud neznámý vandal či skupinka vandalů v centru Trutnova poškodili cizí majetek. Dosud neznámý pachatel či pachatelé se na Kryblické a Gorkého ulici zaměřili na zaparkovaná osobní motorová vozidla včetně zaparkovaného přívěsného vozíku. Útoku se rovněž nevyhnulo několik nemovitostí, kde vandalové poškodili vchodové dveře, sklepní okno a zateplení fasády. Poškození občané předběžně vyčíslili škodu na necelých 18 tisíc korun. Za přečin poškození cizí hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

V úterý odpoledne zpracovali policisté z Trutnova případ zanedbání povinné výživy. Devětatřicetiletý „otec“ zřejmě zapomněl přispívat na svého potomka soudem stanovenou částku. Matka vyčíslila dluh na necelých 20 tisíc korun. Policejní inspektorka ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

V úterý dopoledne vyjížděla hlídka královédvorských policistů do obce Bílá Třemešná, kde dosud neznámý pachatel poškodil místní autobusovou zastávku. Provedeným šetřením muži zákona zjistili, že vandal na autobusové zastávce poškodil její strop. Zástupce obce vyčíslil škodu na necelé 2 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Úpičtí policisté v úterý ráno vyjížděli do obce Rtyně v Podkrkonoší, kde dosud neznámý vtipálek před jednou z místních prodejen vypustil u čtyř zaparkovaných motorových vozidel všechna kola. Muži zákona uvedený případ prošetřují jako přestupek proti občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíce korun.

Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin zpracovali 2 dopravní nehody, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 10 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 5 tisíc korun. Dechové zkoušce se v úterý podrobilo 111 řidičů motorových vozidel. Výsledek dopraváky potěšil, žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 36 telefonátů, 14 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
19. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem